Hamilton efter sejr i Kina: Jeg kørte ræs med mig selv

Skrevet af admin

20/04/2014

Mest læste i dag

Lewis Hamilton (Mercedes) var så suveræn i søndagens grandprix i Shanghai, at britens tredje Formel 1-sejr i træk aldrig var truet.

Hamilton sluttede hele 19 sekunder foran holdkammeraten Nico Rosberg, der blev toer i Kina.

En af de største udfordringer på Shanghai-banen var at holde liv i dækkene, der visse steder blev udsat for et hårdt slid.

- Jeg kan ikke tro, hvor fantastisk den her bil er. Jeg var i stand til at kigge på mine dæk, og bagefter kunne jeg køre ræs med mig selv, siger Hamilton, der indledte fra pole position og førte fra start til slut.

- Jeg er virkelig glad for, at Nico også kom på podiet. Det er en stor belønning til holdet, siger Hamilton med henvisning til den tyske holdkammerat, der havde telemetriske problemer i Shanghai.

Problemerne betød, at Mercedes teknikere ikke kunne modtage oplysninger fra Rosbergs bil.

En elendig start betød desuden, at Nico Rosberg mistede tre placeringer på første omgang, hvor han røg ned som nummer syv. Tyskeren fik senere kørt sig op.

- Jeg havde ikke nogen kommunikation med holdet, og jeg havde derfor ingen idé om, hvad der skete.

- Jeg er glad for andenpladsen og ser frem til en normal løbsweekend næste gang, siger Rosberg.

Ferraris Fernando Alonso blev nummer tre i Shanghai, mens hierarkiet endnu en gang blev rystet hos Red Bull. Den firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel sluttede således på femtepladsen bag sin nye holdkammerat, Daniel Ricciardo.

Danske Kevin Magnussen (McLaren) blev nummer 13 i Shanghai, mens Jenson Button blev nummer 11.

Nico Rosberg topper VM-stillingen med 79 point foran Lewis Hamilton, der har 75 point.

/ritzau/dpa/AFP