Sportsverdenen skaber ludomaner: Myte eller sandhed

Skrevet af PA

24/07/2017
Der har igennem årene været flere historier om fodboldspillere og andre atleter, som har spillet hele deres formue væk.

Dagens topnyheder

Sponsoreret indhold

Spørgsmålet er om der er flere ludomaner i professionel sport og om det er den konstante konkurrence der skaber gambling problemerne eller om professionel sport tiltrækker folk med spilleproblemer?

Nye studier har svaret på de spørgsmål.

Studie: Flere gambling problemer i professionelt sport. 

Et nyt studie lavet af Nantes universitetshospital har undersøgt om der er et større antal af gambling problemer er større blandt professionelle atleter end blandt den normale befolkning.

Studiet viste at:

Antallet af personer med gambling problemer i den almene befolkning svinger mellem 0,15 til 6,6%, mens at antallet af professionelle atleter i Europa med gambling problemer på 8,2 %.

Antallet af professionelle atleter, som havde gamblet på en kamp i løbet af det seneste år var på 56%.

Det seneste eksempel i superligaen

Tilbage i februar kom det frem at Patrick Da Silva, som spiller for FC Nordsjælland, har haft et stort spilleproblem.

Den 22-årige fodboldspiller havde holdt det hemmeligt for venner og familie, men har i dag fået hjælp til at komme over hans problem.

Han beskrev hvordan han har spillet flere hundrede tusind væk, og på et tidspunkt havde en gæld på 50.000 kr.

Eksemplet med Patrick Da Silva er dog ikke enestående, og der er mange eksempler på sportsstjerner der har taget sms lån og lånt penge af venner og familie.

Patrick Da Silva sagde at han ikke kunne sove fordi at han tænkte på pengene, som han skyldte, men at han ikke kunne stoppe.

Hvorfor er flere ludomaner iblandt professionelle sportsfolk

Et studie lavet af Ohio state universitet fandt frem til at professionelle sportsfolk af natur er mere udsatte for at blive ludomaner. Årsagen er at de er konkurrencemennesker, hvilket ikke kun ses på banen.

Det viser sig ofte i form af problemer med gambling, stoffer og alkohol. Gambling giver atleterne det samme adrenalin rush, som de er vant til at få når de spiller på banen.

En person der ikke har generne til at gamble kan tænke rationelt, når de spiller og stopper, hvis de taber for meget. Hvis en person har generne og personlighedsprofilen til at gamble, så tænker de ikke rationelt i situationen og spiller videre for at dække tabet.

Hos atleter der hele deres liv er blevet presset til at kæmpe videre når det går dårligt, så bliver dette træk forstærket.

Hvis en professionel spiller meget, mens de er aktive i deres karriere, så kan det give et problem efter de har sluttet deres karrierer.

Mange atleter har økonomien efter karrieren slutter

Lønningerne i professionel sport, og især fodbold er enormt høje. Medmindre at atleterne får en god støtte af en finansiel rådgiver, som hjælper dem med at planlægge deres pension, så kan det være svært.

Ville du bruge flere penge hvis du tjente flere millioner mere om året?

Langt de fleste atleter går fra at tjene få penge til at få en stor millionkontrakt. Medmindre at de er gode til at planlægge, så betyder det ofte at de opbygger et stort forbrug, mens de er aktive.

De fleste ved ikke hvordan de tjener penge når deres karrierer slutter.

Det problem betyder at mange ser gambling, som en vej til at tjene penge, hvilket sjældent ender godt.

Hvis problemet med gambling blandt professionelle atleter skal løses for fremtiden, så kræver det en større støtte til dem. Både med økonomien efter deres karrierer, men også hvordan de håndtere deres lyst til at gamble. 

Lån - Find det billigste sted at låne penge.