30-årig kvinde havde mystiske buler under armen - lægerne havde aldrig set noget lignende

En 30-årig kvinde var sikker på, at der gemte sig flere kræftknuder under huden. Men da lægerne undersøgte hende, var det et helt andet syn, der kom frem.

Det er aldrig et godt tegn, hvis man finder en klump under huden. 

Uanset om det er i pungen, i brystet eller hvilket som helst andet sted på kroppen. 

Det behøver selvfølgelig ikke at være tegn på en farlig sygdom, men manges første eller sidste tanke vil være, at der var tale om kræft. 

Det troede en anonym 30-årig kvinde fra Australien også, der var gået til lægen, netop for at få undersøgt de ildevarslende buler under huden, skriver Daily Mail. 

Lægerne kunne godt forstå kvindens bekymring, og da knuder opstod omkring brystkassen, men lægerne at kvinden havde flere kræftknuder i sit lymfesystem.

Læs også

5 ting der sker med din krop, hvis du drikker kaffe hver dag

Lymfesystemet beskrives som et slags spindelvæv, der transporterer lymfevæske rundt i kroppen. Systemet har den vigtige funktion, at opsamle overflødig væske og danne og transportere hvide blodlegemer rundt i kroppen, der så kan angribe og nedbryde infektioner i kroppen. 

Hvis lægerne har en mistanke om lymfekræft, så vil lægerne altid tage en biopsi af hudvævet, for at sikre sig at, der rent faktisk er tale om kræft. 

Da lægerne så røntgenbillederne af kvinden, var de overbevist om, at der var tale om lymfekræft, da kvindens lymfeknuder var svulmet op. 

Men da lægerne skulle undersøge vævsprøven fra lymfeknuden, var der slet ingen tegn på kræft. For i mikroskopet kunne lægerne i stedet se, at kvindens lymfesystem havde regeret på en 15 år gammel tatovering, hvor blækket fra tatoveringen havde fået kroppen til at reagere. 

Da lægerne indså, hvad der havde forårsaget den forstørrede lymfeknude, blev de målløse. 

Det var denne lymfeknude, som fik lægerne til at måbe. Foto: Annals of Internal Medicine

Kræftspæcialisten Christian Bryant, der var en af de læger, der tog imod kvinden på Royal Prince Alfred Hospital i Sydney, siger, at lægerne aldrig havde set noget lignende. 

- 99 gange ud af 100 gange er der tale om lymfekræft. Der er jo mange med tatoveringer, der absolut ikke har nogen problemer, så det er ikke til at sige, hvor almindeligt det her er, siger Christian Bryant til Daily Mail.

Læs også

Denne ene ting må du IKKE spise, når du bliver sulten sent om aftenen

Lægerne kunne fjerne en lymfeknude i nærheden af kvindens armhule, hvor de fandt en stort klump af sort blæk, men lægerne ved ikke, hvad der forårsaget den reaktion, som kvinden gennemgik. 

Kvinden er siden blevet tjekket op ved en opfølgende undersøgelse og har det, trods forskrækkelsen, godt. Historien om den særprægede reaktion og klump af tatoveringsblæk er udkommet i det lægevidenskabelige tidsskrift Annals of Internal Medicine i mandags. 

6 ting din tatovering siger om dig

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip