5 smarte tricks der holder edderkopperne ude af huset

De kribler og krabler ind af vinduer og sprækker i gulve og vægge med deres otte lodne ben. Edderkoppe-sæsonen er over os, og det betyder dårligt nyt for alle os, der bestemt ikke bryder os om de lodne bæster.

Men der findes måder til at holde de kravlende væsner ude af huset. Det skriver Mirror.

1. Hold dit hus rent

Jævnlig rengøring så huset holdes rent er den mest effektive måde at afskrække edderkopper på. Husk at fjerne edderkoppespind og ægsække, da det vil gøre, at edderkopperne mister lysten til at vende tilbage til der, hvor deres bo er blevet ødelagt.

Derudover skal du sørge for at komme helt ud i krogene, når du gør rent. Mørke og beskudte kroge inviterer nærmest edderkopper til at flytte ind Opbevar også gerne ting i lufttætte beholdere i stedet for papkasser, så edderkopper ikke kan komme ind i dem.

2. Dæk huller til

Minimer mængden af revner eller huller i dine gulvbrædder, vinduer og døre. Det er nemlig her fra, at de fleste edderkopper kommer krybende ind i dit hjem.

Du kan eventuelt bruge et finmasket net henover astore huller eller ventilationsåbninger. Det vil stoppe særligt de store edderkopper.

Læs også: Michaels mikstur er hvepsenes mareridt: Så let får du bugt med de arrige bæster

3. Sluk lyset

Efterlad aldrig lyset tændt, hvis du også har åben vinduer, da lyset er som en magnet i forhold til andre insekter. Og netop insekter udgør husedderkoppernes livret. Med en stor fødekilde tilgængelig i dit hjem, vil edderkopper bare blive opfordret til at komme på besøg.

4. Gem citrusskaller

Placer citrusskaller nær små rum og vindue afsatser. Især citron eller en lime , fordi de kan hjælpe til med at holde uønskede edderkopper væk .
Ligesom med pebermynte hader edderkopper den naturlige aroma af citrusskaller. Læg dem på din vindueskarme , på toppen af reoler eller i andre små rum. Erstat skallerne hver tredje eller fjerde dag, så de ikke tørrer ud og mister deres naturlig duft.

5, Hjemmelavet pebermynteolie

Spray pebermynteolie omkring dine vinduer og døre for at afskrække edderkopper. De kan nemlig ikke kan lide duften. Man kan lave sin egen spray ved at blande 10 til 15 dråber pebermynteolie med vand. Ikke blot vil du have færre edderkopper, der farer rundt, men dit hus vil også lugte friskt at pebermynte. For at opnå det bedste resutalt, bør du spraye flere gange om dagen.

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip