5 tegn på at du begynder at blive udbrændt

Det gælder om at tage kroppen alvorligt, når den fortæller, at det er tid til en pause fra det hele. Alternativt kan du ende med at få det langt værre.

Det er vigtigt at holde skarpt øje med kroppens signaler.

Hvis du gennem længere tid kan nikke genkendende til punkterne herunder, så er det måske tid til at overveje, om du trænger til at stoppe op og tage hånd om de problemer, der gør, at du er ved at brænde ud.

Ignorerer du tegnene, kan det lede til regulær stress og depression.

1. Du er helt udmattet
Selvom du får masser af søvn, er du udmattet i løbet af dagen. Både på jobbet og i weekenderne. Du orker ikke at foretage dig ret meget, din energi er væk, og selv helt almindelige hverdagspligter som at handle ind og vaske op kan virke uoverkommelige.

2. Du mangler motivation
Begivenheder i livet, som før gav dig sommerfugle i maven og fyldte dig med entusiasme, føles nu ligegyldige. Du er blevet svær at begejstre, og du glæder dig ikke rigtig til noget. På jobbet har du hverken lyst til at yde dit bedste eller tage initiativ.

Læs også: 15 nemme ting, du kan foretage dig, når du har det ad helvede til

3. Du er irritabel og har let til tårer
Der skal utrolig lidt til, før du må kæmpe mod tårer og følelsen af, at du er tæt på at bryde sammen. En ufølsom kommentar fra chefen eller kæresten er nok til at sende dig helt ned i kælderen, og du snerrer ofte af folk, selvom de måske ikke helt fortjener det.

4. Du har ondt i kroppen
Du har fysiske smerter, som for eksempel kan vise sig ved hovedpine, ondt i maven eller noget tredje. Smerter, som der ikke rigtig er en oplagt forklaring på. Samtidig føler du dig tung og træt i hjernen.

5. Du glemmer at tage vare på dig selv
Du husker ikke at tage de bedste valg for dig selv - som at drikke vand og spise grøntsager og røre dig lidt hver dag. Du gider kun at spise junk og ligge på sofaen, fordi det er nemmest og mest behageligt. Alle kan til tider komme til at mæske sig i lidt for meget af det hvide og fede og lidt for lidt af det magre og farverige (med mindre det er bland selv-slik), men hvis du træffer disse valg over en længere periode kan det være et tegn på total ugidelighed.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip