5 tegn på at du flirter - men måske ikke selv er klar over

Måske føler du, at du er verdens mest loyale og trofaste kæreste, men har du nogensinde tænkt på, at du måske ikke selv kan styre dit flirteri? Det er ikke altid til at se selv, når man sender flirten ud mod andre.

Drillerier mellem kolleger, en hånd på armen af naboen eller et langt smil til tjeneren. Måske kommunikerer du, at du er til rådighed seksuelt - helt uden du ved det?

Flirteri har været et emne for forskerne Jeffrey Hall og Chong Xing, der har fundet frem til fem arketypiske flirtemetoder, skriver Psychology Today. 

De undersøgte måde verbal og fysisk opførsel og kom frem til, at ens “flirte-stil” i høj grad er bestemt af ens personlighed.

De fem flirtetyper er:

1. Den fysiske
Du rører ved folk, som du er fysisk tiltrukket af. Det kan godt være meget subtilt. Forskernes undersøgelser viste, at kvinder, som beskrev sig selv som “fysiske flirtere” åbnede deres krop ved at flytte hænderne væk fra deres overkrop.

De nikkede også ofte anerkendende i samtaler. Overraskende nok var det for mænd, der beskrev sig selv som fysiske i en flirte-situation sagen, at de kiggede mindre på den de flirtede med og sjældnere gav dem komplimenter.

2. Den traditionelle
Som traditionel flirter mener du, at det er mandens opgave at tage det første initiativ. Mænd, der så sig selv som passende inden for denne type, lænede sig oftere ind mod deres flirtepartner.

Læs også: 10 ting mænd gør i sengen, som kvinder hader

Kvinderne derimod var mere verbalt drillende og “kostbare” i deres kommunikation.

3. Den ærlige
Du lader til at have en oprigtig interesse i personen, du flirter med. Derfor afslører dem, du flirter med, også nogle af deres hemmeligheder over for dig.

Personer af denne type vil være mindre tilbøjelige til at spille kostbare - især mænd - og mere tilbøjelige til at sende flirtende blikke mod fremmede.

4. Den høflige
Du kan måske ikke som sådan lide at flirte. I stedet vil du gerne lære personen at kende. Derfor er du mere formel.

Selv hvis du er fysisk tiltrukket af personen, vil du ikke bevæge dig tættere på dem. Hvis du er kvinde, vil du heller ikke stille alt for mange spørgsmål.

5. Den legende
Du kan godt lide “spillet”. Men du er ikke interesseret i et forhold.

Passer man denne flirte-profil, ønsker man egentlig ikke at lære den anden person at kende. Måske er flirteriet også bare et middel til at nå et andet mål - eksempelvis at få opfyldt en tjeneste.

Læs også: Mor finder sin 15-årige søns sexlegetøj i en skuffe - så skriver hun et bekymret brev

Du sender måske fysiske signaler uden at ville det. Det kan være - for begge køn - at skyde brystet frem. For kvinder kan det være at sende flirtende blikke, når interaktionen er i gang.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip

Dagens TV