5 ting du aldrig skal putte i din vagina

Hvem vil ikke gerne have en smuk, veltilfreds og velduftende vagina? Men jagten på dette kan meget nemt gå galt, hvis kvinder udsætter ders ‘kæreste eje’ for ting, som har den modsatte effekt.

Det gælder om at huske på, at din vagina faktisk er selvrensende til en vis grænse, der er helt naturligt en sund balance i dit skridt, skriver husmodersitet Goodhousekeeping, som advarer mod at kvinder gør alt for energisk rent mellem benene.

Især fem ting bør kvinder holder langt væk fra deres underliv, hvis de vil undgå at skabe ubalance, lyder rådet fra Goodhousekeepings eksperter.

Læs også4 ting alle kvinder med g-streng på bør vide

1. Velduftende olier og tamponer. Hvis du frygter for, at du lugter dårligt forneden, er en tampon dyppet i olivenolie eller tea tree oil ikke vejen frem.  Olierne forstyrrer nemlig din vaginale balance. Husk på at de fleste vaginallugte er normale. Hvis du alligevel ikke er tryg ved lugten, så ring til din læge og få en tid.

2. Deodorantspray og parfume. Det er ikke meningen, at dit underlivv skal dufte som Magasins parfumeafdeling…også selvom du skal have sex med din kæreste for første gang. En tur med deodorantsprayen eller parfumen ved vagina kan skabe irritation, og det er du helt sikkert ikke interesseret i.  

3. Sæbe. Selvom du gerne vil have den reneste skede, skal du ikke proppe sæbestykket eller en håndfuld flydende sæbe op i din vagina. Det bedste du kan gøre er at vaske forsigtigt med mild sæbe rundt om din vagina, men ikke indvendigt. Regelmæssige karbade med parfumeret sæbe og olier kan også irritere.

Læs også: Sådan får du bumser til at forsvinde på en nat

4. Hårfjerningsmidler. Du skal holde en god sikkerhedszone mellem hårfjerningsmidler (cremer mm.) og din skede - for din egen skyld. Enten kan du barbere dig med en skraber eller besøge en anerkendt klinik, der vokser…eller du kan lade håret vokse.

5. Mad. Det virker måske som en fræk ide at stikke madvarer op i din vagina, men det kan ende galt. Især sukkerholdig mad kan give problemer i form af overvækst af bakterier og gær i skeden, hvilket kan give svamp og andre ubehageligheder. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip