6 ting din tandlæge ville ønske, at du vidste om dine madvaner

Har du styr på, hvilke madvarer og snacks der er dårlige for dine tænder?

De fleste af os ved, at sukker ikke er særlig godt for vores tænder, men sandheden er, at en lang række andre fødevarer ligeledes er dårlige for vores tandsæt og mundhygiejne. Det skriver Abc.net.

Her kan du læse om seks ting, som ikke er bedste venner med dine tænder. 

1. Light sodavand: Selvom man vælge light-udgaven, når tørsten skal slukkes med en sodavand, så er det stadig en dårlig idé, hvis du ønsker at passe på dine tænder. For ganske vist er der ingen sukker i light sodavand, men til gengæld er der stadig masser kulsyre, der kan ødelægge emaljen på vores tænder.

Læs også: Medarbejder i H&M gik ind i prøverum efter kvindelig kunde: Synet...

2. Chips: Det er muligt, at de er lækre, sprøde og salte, men når først vi har tygget en håndfuld chips, så vil de blive til en blød og klistret masse, der vil sætte sig i selv de mindste sprækker på og mellem dine tænder. Og da der også er et højt sukkerindhold i mange chips, bliver dine tænder udsat for en sukkermasse, som de ikke har godt af.

3. Isterninger: Mange har for vane også at indtage de isteringer, der gemmer sig på bunden af eksempelvis et glas sodavand. Og så længe man har tålmodighed og lader dem smelte, så er det også helt fint. Problemet opstår, når man bider i dem. For når vi knuser en hård isterning i munden, så kan det i længden slå små stykker er emaljen på vores tænder.

Læs også: Par holdt i bil ved tankstation i timevis - politiet gjorde...

4. Tørret frugt: Mange kalder tørret frugt for ‘sundt slik’, og mens det da også uden tvivl er et sundere alternativ til en omgang giftig bland-selv-slik, så er det ikke ufarligt for vores tænder. For når først man tørrer frugt, så suger man samtidig alle sunde vitaminer og næringsstoffer ud, og tilbage er et tørret stykke sukker-koncentrat, som går lige i bisserne.

5. Popcorn: Som snack er popcorn okay for ens tænder - så længe man husker at tage en tur med tandtråden efterfølgende. For popcorn efterlader masser kornrester mellem vores tænder, der kan blive siddende i evigheder. Derudover er det en rigtig dum idé at bide i ikke-poppede korn, da de i værste tilfælde kan resultere i skader på dine tænder.

6. Müslibar: Mange anser dem for at være en sund snack, men indeni baren, er resterne af nødder, korn og hvede holdt sammen af en sand sukkerlage, der gør snacken lækker klistret. Det samme bliver dine tænder, når du giver dem et sukkerbad, der bliver hængende.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip