Aarhus-mor raser efter svømmehalstur: Baby bed i badeand, som lækkede muligt ætsende væske

Dårlig idé med disse badeænder, siger ekspert.

I den aarhusiansk svømmehal, som hedder Spanien, har man valgt at droppe en bestemt slags badeænder, efter en mor opdagede en brun væske sive ud fra den and, som hendes søn lige havde bidt i.

Den lille badeand var batteridreven, og man mener, at væsken var kommet fra batteriet, skriver Lokalavisen.

Enten kan væsken være fra noget rust på batteriet, men det kan også have været batteriet, som har lækket base.

- Er batteriet korreleret så meget med vandet, at indkapslingen er gået i stykker, så kan der strømme en brun, basisk væske ud. Lækker batteriet på den måde, så skal man være bekymret, for den væske er ætsende, siger ekspert Poul Nordby, som er seniorforsker hos Danmarks Tekniske Energi-afdeling. Han fortsætter:

- Man skal ikke være bekymret for, at den lille mængde kommer i bassinet, men guffer et lille barn i det, så kan det give ætsninger i munden. Det vil være temmelig uheldigt, for det er ikke godt for et menneskes slimhinder.

Læs også

Pernille Blume nøgen: OL-guldvinder smider tøjet

Han mener dog ikke den pågældende mor, som ifølge Lokalavisen har skrevet sit opslag på Facebook, skal være bekymret. Hun ville nemlig med sikkerhed vide det, hvis hendes baby var blevet ramt af base.

Den daglige leder  i den aarhusianske svømmehal Mikkel Bendixen siger, at de fjernede alle deres badeænder, så snart de blev opmærksomme på problemet.

Han siger desuden, at det udelukkende er deres ansvar, men at de til gengæld også forventer, at legetøj købt til vandaktiviteter, regnes for at være i orden.

De pågældende ænder, som er lavet til at lyse, var indkøbt til et særligt arrangement, men skulle helt være fjernet igen nu.

Dagens Gossip