Bedre familieliv med deltid

Når man bliver ansat hos Abakion, der arbejder med Microsoft Dynamics NAV, får man allerede ved jobsamtalen at vide, at det er helt ok at gå på deltid.

Regeringen og virksomhederne efterspørger i høj grad, at vi danskere arbejder mere. Vi skal yde mere og være længere tid på jobmarkedet, hvis økonomien skal overleve. Ideen om, at en virksomhed med en masse medarbejdere på deltid kan klare sig lige så godt som konkurrenterne vil ikke få megen ørenlyd hos politikerne i dag. Men i virksomheden Abakion er det helt ok at skrue ned for arbejdslivet og op for familielivet. Faktisk får medarbejderne lov at gå på deltid og tage familien med på firmatur. Det giver nemlig tilfredse og fokuserede medarbejdere, der også gavner bundlinjen, og der er faktisk flere og flere danskere, som gerne vil skifte til deltidsarbejde.

Familielivet i fokus

Abakion er en it-virksomhed, der har fokus på Microsoft Dynamics NAV (tidligere Navision). Microsoft Dynamics NAV er et system, der hjælper virksomheder med at planlægge og styre processer som ordrebehandling, salg, indkøb, lagerstyring og økonomisystem på en overskuelig måde. I modsætning til mange andre it-virksomheder handler det dog ikke kun om arbejde hos Abakion. I stedet er det virksomhedens filosofi, at alle medarbejdere skal have mulighed for at få balancen mellem arbejdsliv og familien til at gå op. Det vil sige, at medarbejdere kan få lov at gå på deltid, eller arbejde fleksibelt, så de for eksempel kan gå tidligere, når børnene skal til træning eller noget andet, hvor det er rart at have mor eller far med. Selv om der er mange medarbejdere på deltid, så har det ikke skadet virksomhedens økonomi. Tanken er, at medarbejderne bliver gladere, mere fokuserede og får langt mere energi og overskud, hvis de har mulighed for at få et godt familieliv sammen med arbejdet. Faktisk er der også dygtige medarbejdere, som skifter til Abakion, netop fordi det giver dem helt nye muligheder for at få kvalitetstid med familien. Om få år kan det vise sig, at Abakion har været langt forud for sin tid, for der er et stigende antal danskere, der mener, at småbørnsfamilier herhjemme skal have ret til deltid, på samme måde som det allerede er sket i Sverige.

Dagens Gossip