Derfor er penis og brystvorter mørkere end resten af kroppen

Har du nogensinde tænkt på, hvorfor de “frækkeste” steder på din krop er mørkere end resten? Der er en helt naturlig forklaring.

Hvorfor er brystvorter og kønsdele en anden farve end resten af vores kroppe?

Det spørgsmål har mange sikkert tænkt i deres stille sind, men ikke turdet stille. Der er faktisk en enkel og naturlig forklaring på det, skriver Daily Mail, der har talt med Dr. Lindsey Bordone, der er dermatolog ved Columbia University Medical Center i New York. 

Farveforskellen skyldes to ting: Melanin og hormoner.

Når et menneske når puberteten, sker der for kvinder en øgning af østrogen i kroppen, mens mænd får et øget testosteron-niveau. Hormonerne får kroppen til at lave melanin. Det er den samme aminosyre, der giver farve til vores hår.

Melaninen får penis, brystvorter og kønslæber til at blive mørkere.

Fænomenet kan også ses på mennesker, der som helt små er blonde, men bliver brunetter, når de bliver ældre. Gravide kvinders hud kan også blive mørkere i løbet af graviditeten af samme grund. Især omkring brystvorterne.

Læs også: 11 fordele ved at have en lille penis

Det er dog ikke altid, at mørkere hud er et uskyldigt symptom på hormonerne, der farer igennem kroppen. Dr. Lindsey Bordone advarer om, at mørkere hud også kan være et symptom på diabetes.

Det kan være et tegn på diabetes, hvis man udvikler mørk hud ved halsen, armhulerne og skridtet. Som oftest er det meget overvægtige personer, der får det. Det forsvinder, når personen taber sig og får en sund størrelse.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip

Dagens TV