Derfor skal du ALDRIG køre på en rutsjebane på legepladsen med dit barn på skødet

Mange forældre kører ned af rutsjebanen med små børn på skødet, men det er en rigtig dårlig ide, viser ny undersøgelse.

Mange forældre kender den klassiske tur forbi legepladsen enten i weekenden eller på vej hjem fra indkøb. 

Lidt frisk luft og leg på klatrestativet eller en tur på rutsjebanen giver dejligt røde kinder og ro når de små poder skal i seng. 

Men mange forældre med mindre børn kan også godt finde på at hoppe med op i rutsjebanen og have børnene på skødet, men det kan være decideret farligt, advarer forskere bag en ny undersøgelse, skriver Birmingham Mail. 

Det er en amerikansk undersøgelse, der har undersøgt årsagen til at 352.698 børn under seks år kom til skade på rutsjebaner i perioden fra 2002 til 2015. 

Læs også: 4-årig søn skreg pludselig i vilden sky på legepladsen - nu advarer...

Her var det særligt de yngste børn, der kom til skade, hvor at de yngste børn oftest brækkede benet, og her er det faktisk forældrene der var skyld i den alvorlige ulykke.

- Mange forældre sætter sig gladeligt op på rutsjebanen med et lille barn på skødet uden at tænke over det. Og i det fleste tilfælde ville de aldrig have gjort det, hvis de vidste, at det kunne gå så galt, siger Charles Jennissen, der er en af forskerne bag undersøgelsen fra University of Iowa, til avisen.  

De fleste alvorlige ulykker sker, hvis et barn får en fod klemt fast mellem siden af rutsjebanen på vej ned. På grund af forældrenes vægt kommer der mere fart på turen ned ad rutsjebanen, og det pres kan barnets knogler ikke stå imod. 

Læs også: Syge pædofile udgiver sig for at være kyllingenuggets for at lokke...

Havde barnet derimod selv kørt ned af rutsjebanen af egen kraft, så ville barnets begrænsede vægt minimere risikoen for sådan en skade betragteligt.

Forskerne har netop præsenteret deres resultater ved en stor konference for børnelæger, der hedder American Academy of Pediatrics National Conference, og som i år foregik i Chicago.

Bekymrede forskere: Ny advarsel til alle, der ryger e-cigaretter

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip