Eksperter slår fast: Du har tøet din frosne mad op forkert hele livet

Hakket kød er en klassiker i fryseren og bør også tøs op i vand. Foto: Shutterstuck.

Smider du den frosne mad i køleskabet og lader det langsomt tø op, eller sætter du microbølgeovnen på optøningsopgaven? Begge dele bør du stoppe med. Læs her, hvad du i stedet skal gøre.

Hvem har ikke prøvet at tage en pakke frossent kød ud af fryseren om morgen og smide det i køleskabet for om eftermiddagen at have en pakke optøet kød, der er klar til at komme på panden eller i gryden til dagens aftensmad.

Og hvis man har rigtig travlt, har de fleste sikkert også smidt de frosne madvarer i microbølgeovnen. 

Læs også

Kan du se, om dine frosne bær er sikre nok at spise?

Men men ingen af delene er anbefalesværdige, lyder det fra svenske forskere ifølge Sciencenordic.com.

- Forsejl den frosne mad ordentligt i plastik, og det bliver hurtigere varmet op, når man bruger koldt vand direkte fra vandhanen, fordi vand er mere ledende. Det smager også bedre, siger Susanne Ekstedt fra det svenske SP Tekniske Researchinstitut i Göteborg, der påpeger, at det burde er hurtigst og sundest at bruge vandtricket. 

Det er Susanne Ekstedts oplevelse, at det typisk kun er fødevareindustustrien, der kender til dette trick og ikke almindelige forbrugere. 

Læs også

Har du pludselig fået små huller i tøjet? Så skal du straks reagere

Så hvis du skal bruge din frosne mad hurtigt, er det bedst at tø det op i vand. Det gælder både for kød, fisk og grøntsager. 

Når man skal tø mad op, er det vigtigt at undgå iskrystaler, hvilket kan nemt kan ske i køleskabet. Disse iskrystaler kan gøre nemlig gøre skade på madcellerne og ændre smagen på din mad. 

Dagens Gossip