Få bedre sex: 5 vaner alle kærestepar bør have

Foto: Shutterstock

De fleste kærestepar har vaner. Den ene støvsuger, mens den anden vasker op. Dog er nogle vaner sjovere end andre, da det kan føre til mere sex.

I samarbejde med stifter af danske største forhandler af sexlegetøj Sinful.dk, Mathilde Mackowski, har vi derfor sat os for at præsentere 5 gode vaner for dig, så du kan få et endnu bedre sexliv med din partner.

Læs derfor listen, og få gang i de vaner der gør parforholdet endnu sjovere. 

Her er 5 gode vaner, som kan skrue op for temperaturen i soveværelset

1. Dyrk motion og dyrk det gerne sammen
Når du dyrker motion udløser din krop endorfiner, som får dig til at have det fantastisk. Det stimulerer derefter din krop til at udløse sexhormoner. Det fortæller psykolog Maryanne Fisher hos PsychologyToday:

Det gør os i bedre humør og skaber en følelse af ro i kroppen.

Det sker på grund af nedsættelse af hjertefrekvensen, forbedret fordøjelse, sænket blodtryk og færre stresshormoner. Kombineret med flere endorfiner giver det mere sexlyst.

Træk også i løbeskoene sammen med din kæreste. I en undersøgelse fra Brooks Running viser at 66 % af løberne, har mere sex, når de løber sammen med deres kæreste.

2. Planlagt sex er lig med bedre sex
Det er vigtigt, at kærestepar sætter tid af i hverdagen til sex. Men i en travl hverdag kan det være svært at finde tid til en tur på lagnerne. 

Derfor er det en god idé at planlægge sex, selvom det ikke lyder særligt romantisk:

Folk føler, at sex burde komme naturligt. Det er rigtigt, det burde det, men vi har en meget travl kultur, hvor man let bliver distraheret og kronisk træt” forklarer klinisk psykolog, Ursula Ofman, til WomensHealth.

Når du planlægger, er du altså sikret flere aktiviteter i soveværelset.

3. Sluk for teknologien
Faktisk er det ikke optimalt at tage din laptop eller telefon med i seng. Mere skærmtid betyder nemlig mindre kærestetid.

Din iPhone, iPad eller laptop stjæler hurtigt tid, lyst og følelsesmæssig energi, og det gør også, at du ikke stresser af. Derved producerer din krop hormonet cortisol, som undertrykker din sexlyst.

Så sluk for teknologien.

4. God kommunikation giver god sex
Har du været sammen med din partner i så lang tid, at du tror du kender personens sexlyster ud og ind? Tro om igen. Sexlyster og fantasier kan nemt ændre sig med tiden.

Derfor er kommunikation nøglen til god sex, mener forholds- og sexterapeut Laura Berman, der forklarer til EverydayHealth:

Husk, at hvis du ikke fortæller din partner, hvad du gerne vil have og har brug for, så har vedkommende ikke mulighed for at give det til dig.”

5. Dating med din partner styrker sexlysten
Gør det til en vane at droppe vanerne – bare en gang i mellem. 

Hvis hver aften i ugen står på afslappet tøj og fjernsyn, kan det dræbe et pars sexlyst. Men den kan med lethed tændes igen, hvis du inviterer din partner ud på en middag, en tur i biografen eller blot en gåtur. 

Start med den gode kommunikation sammen
En ny god vane, er netop god kommunikation. Det er vigtigt hele tiden at vide, hvad din partner tænder på, og om der er nye fantasier, som skal ind i soveværelset. 

Mathilde Mackowski fra Sinful.dk forklarer, hvordan et simpelt erotisk brætspil, kan være et godt sted at starte, når tankerne skal ud: 

Hvis du gerne vil skabe de rigtige rammer for en god kommunikation, hvor fantasien får frit spil, så kan ”Discover Your Lover” være et godt startsted. Brug det til at blive klogere på hinanden, eller som et frækt forspil inden sex”.

En anden spændende ting man kan prøve, er at benytte en god glidecreme. Selvom man ikke har problemer med at blive våd, så kan det give en helt anden følelse end normalt og resulterer i helt fantastisk sex. 

Dagens Gossip