God ide? Dette europæiske land forbyder plastikkopper og bestik

Foto: Shutterstock

Andre lande bør lære af eksemplet, mener politikere og interesseorganisationer, der har været med til at indføre et total-forbud mod ikke-nedbrydeligt plastikservice i 2020.

Plastikkrus, plastikknive og –gafler samt plastiktallerkener skal udryddes langsomt inden år 2020.

I hvert fald hvis servicen ikke kan nedbrydes som kompost. Dét er formålet med et nyt dekret, Frankrig som det første EU-land har ladet træde i kraft. Det skriver mediet AP.

Påbuddet begyndte i sidste måned, og det betyder, at producenter frem mod 2020 skal sikre, at alle deres produkter solgt i landet er biologisk nedbrydelige og egnet til kompost.

Dermed bandlyses alt plastik-service, som vi kender det i dag, fra de franske supermarkeders hylder, hvis ikke de lever op til kravene i dekretet.

Påbuddet skal ikke gøre det mere besværligt at spise med engangsservice, men derimod mere bæredygtigt at snuppe frokosten som en picnic i det fri fremover, er håbet.

Læs også

Plastik vil i 2050 fylde mere end fisk i verdenshavene

Flere repræsentanter for producenter af plastikservice, herunder Pack2Go Europe, klager deres nød over påbuddet, som de mener vil lede til mere svineri, da folk i stedet vil tro, at det pludseligt er okay at smide sin service i naturen med henvisning til, at det er biologisk nedbrydeligt og egner sig til kompost. 

Omvendt mener flere franske politikere samt grønne interesseorganisationer, at påbuddet bør tjene et eksempel for andre EU-lande, der bør tænke på miljøet. 

Læs også

Plastikpose gik i stykke: Sagsøger supermarked for hustrus død

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip