Her er rutinen lige før sex, som du skal droppe øjeblikkeligt

| Skrevet af Kristine Bugbee den 1. februar 2016 - 16:20
Foto: Shutterstock

En ekspert fortæller, at det er en udbredt misforståelse, at det er sundt at 'tisse af' før sex - man skal i stedet gøre det EFTER akten.

Mange er formentlig bekendt med det gamle råd om, at kvinder bør tisse før sex, hvis de vil undgå en urinvejsinfektion.

Men ifølge den amerikanske urolog David Kaufman er det en udbredt misforståelse, som han nu håber på at punktere en gang for alle. Det skriver Yahoo Health.

Rådet er ikke bare forkert, pointerer Kaufman. Det kan nemlig lige frem bidrage til en urinvejsinfektion, hvis man tisser af lige inden den intime stund.

Under sex kan bakterier blive skubbet ind i urinrøret. Hvis man derfor venter med at tisse til efter sex, så får man samlet nok urin i blæren til en ordentlig tissetår med en stærk stråle - og så er der simpelthen større chance for, at bakterierne kommer med ud.

Hvis bakterierne fra sexakten ikke kommer med ud ved et toiletbesøg efter sex, så kan de være skyld i en infektion, forklarer urineksperten.

- At tisse før sex er den største årsag til urinvejsinfektion efter samleje, siger David Kaufman til Yahoo Health.

Han forklarer, at hvis bakterierne fra sexakten ikke bliver tisset ud efter legen på lagnerne, så kan de vandre ind i blæren, hvor de formerer sig og vokser og til sidst er skyld i en urinvejsinfektion.

Kvinder har større chance for at få en urinvejsinfektion, fordi deres urinrør kun er omkring fem centimeter langt, som er en overskuelig rejse for bakterierne. 

David Kaufman anbefaler, at man drikker masser af vand inden sex, så man tisser med en ekstra hård stråle efter akten.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Deltag i debatten

 

Krimi

Politik

29. juli 2016

Malene Ravn Neumann har fået nok efter 10 år som socialrådgiver. Hun er træt af altid at sige 'nej', 'beklager' og 'det kan desværre ikke lade sig gøre'.

Frækt

27. juli 2016

En blowjob er yderst intimt, men det er bestemt ikke altid lige lækkert - hvis sandheden skal på bordet. Her er fem ting, der gør oralsex mindre nydelsesfuldt.