Her er rutinen lige før sex, som du skal droppe øjeblikkeligt

| Skrevet af Kristine Bugbee den 1. februar 2016 - 16:20
Foto: Shutterstock

En ekspert fortæller, at det er en udbredt misforståelse, at det er sundt at 'tisse af' før sex - man skal i stedet gøre det EFTER akten.

Mange er formentlig bekendt med det gamle råd om, at kvinder bør tisse før sex, hvis de vil undgå en urinvejsinfektion.

Men ifølge den amerikanske urolog David Kaufman er det en udbredt misforståelse, som han nu håber på at punktere en gang for alle. Det skriver Yahoo Health.

Rådet er ikke bare forkert, pointerer Kaufman. Det kan nemlig lige frem bidrage til en urinvejsinfektion, hvis man tisser af lige inden den intime stund.

Under sex kan bakterier blive skubbet ind i urinrøret. Hvis man derfor venter med at tisse til efter sex, så får man samlet nok urin i blæren til en ordentlig tissetår med en stærk stråle - og så er der simpelthen større chance for, at bakterierne kommer med ud.

Hvis bakterierne fra sexakten ikke kommer med ud ved et toiletbesøg efter sex, så kan de være skyld i en infektion, forklarer urineksperten.

- At tisse før sex er den største årsag til urinvejsinfektion efter samleje, siger David Kaufman til Yahoo Health.

Han forklarer, at hvis bakterierne fra sexakten ikke bliver tisset ud efter legen på lagnerne, så kan de vandre ind i blæren, hvor de formerer sig og vokser og til sidst er skyld i en urinvejsinfektion.

Kvinder har større chance for at få en urinvejsinfektion, fordi deres urinrør kun er omkring fem centimeter langt, som er en overskuelig rejse for bakterierne. 

David Kaufman anbefaler, at man drikker masser af vand inden sex, så man tisser med en ekstra hård stråle efter akten.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Deltag i debatten

 

Krimi

30. august 2016

Pigen tog hjemmefra mandag morgen, men dukkede ikke op i skole. Hunde og helikopter ledte efter hende.

Politik

30. august 2016

Københavns Kommune er en erklæret røgfri arbejdsplads, men har obligationer for 6,5 millioner i tobaksfirmaer.

Sundhed

29. august 2016

Flere af dine ynglingsmadvarer kan være skyld i hovedpine og migræne.

Underholdning

29. august 2016

Den 47-årige kvinde fra Nordsjælland har haft travlt, siden hun blev indehaver af Danmarkshistoriens største lotto-gevinst.

God karma

29. august 2016

Svanefamilien løb en stor risiko ved at krydse vejbanen for at komme over til en lille sø - men heldigvis kom den nordsjællandske mand på en idé, der nu har gjort tilværelsen mere sikker for de store hvide fugle.