Hvordan kan man nedsætte sin appetit naturligt?

Skrevet af PA

17/03/2017
Denne artikel indeholder affiliate links. Vi kender alle lysten til en ekstra portion aftensmad eller et lækkert og ofte usundt mellemmåltid. Et af det mest væsentlige aspekter i ethvert vægttab må siges at være ens appetit. Uheldigvis er det en stor omlægning at omlægge appetitten, og det er noget, som kræver en enorm selvkontrol, da mad er en del af det nederste felt i behovspyramiden; et af de mest basale menneskelige behov er at spise og dermed ikke føle sig sulten. Dog er der en løsning til at gøre denne omlægning en del lettere og mere overkommelig. EFSA (European Food Safety Authority) har nemlig udarbejdet en videnskabelig rapport på vegne af Europa-Kommsionen, der konkluderer, at Glucomannan Konjak kan føre til et øget vægttab. Derudover viser den 27 lange rapport faktisk også, at glucomannan konjak kan hjælpe med at bibeholde et sundt kolesteroltal og blodsukkerniveau. De slankende fordele ved glucomannan, som udvindes fra en konjakrod, fremkommer på baggrund af dets naturlige kostfibre. Disse absorberer vand i maven og har en udvidende effekt, som resulterer i en mæthedsfornemmelse. Denne mæthedsfornemmelse nedsætter ens appetit, så man ikke indtager så mange kalorier, og derved på nemmere og bedre vis opnår et vægttab. Det lyder næsten for godt til at være sandt, og tankerne kan let ledes hen på, at det implicerer noget med oppustethed og bivirkninger. Dog bliver det pointeret i rapporten, at respondenterne ikke oplevede nogle bivirkninger eller væsentlige ubekvemheder ved brugen af glucomannan konjak, hvilket er grundet det faktum, at ekstraktet fra glucomannan konjak er helt naturlig. Glucomannan stammer nemlig fra en plante i sydøstasien, der kaldes for en konjakrod. Den asiatiske plante hedder officielt Amorphophallus Konjac, og glucomannan-ekstraktet herfra bruges endda i blandt andet shirataki-nudler. Dermed er der altså ikke tilsat nogle kunstige tilsætningsstoffer i bestræbelsen på at nedsætte appetitten, hvilket, ud over rapporten fra EFSA, også er blevet bevist i amerikanske undersøgelser, som er gennembrydende for vægttabsindustrien. Herhjemme på det danske marked er det blandt andet godt nyt for WeightWorld.dk, som er markedsleder inden for vægttabstilskud. De har informeret redaktionen om, at salget af appetitnedsættende midler som glucomannan konjak i høj grad er steget i løbet af den sidste tid, hvor naturlige supplementer til appetitten har hjulpet tusindvis af danskere med at komme slankt igennem vintermånederne.

Mest læste i dag

Denne artikel indeholder affiliate links.

Vi kender alle lysten til en ekstra portion aftensmad eller et lækkert og ofte usundt mellemmåltid. Et af det mest væsentlige aspekter i ethvert vægttab må siges at være ens appetit. Uheldigvis er det en stor omlægning at omlægge appetitten, og det er noget, som kræver en enorm selvkontrol, da mad er en del af det nederste felt i behovspyramiden; et af de mest basale menneskelige behov er at spise og dermed ikke føle sig sulten. Dog er der en løsning til at gøre denne omlægning en del lettere og mere overkommelig.

EFSA (European Food Safety Authority) har nemlig udarbejdet en videnskabelig rapport på vegne af Europa-Kommsionen, der konkluderer, at Glucomannan Konjak kan føre til et øget vægttab. Derudover viser den 27 lange rapport faktisk også, at glucomannan konjak kan hjælpe med at bibeholde et sundt kolesteroltal og blodsukkerniveau. De slankende fordele ved glucomannan, som udvindes fra en konjakrod, fremkommer på baggrund af dets naturlige kostfibre. Disse absorberer vand i maven og har en udvidende effekt, som resulterer i en mæthedsfornemmelse. Denne mæthedsfornemmelse nedsætter ens appetit, så man ikke indtager så mange kalorier, og derved på nemmere og bedre vis opnår et vægttab. Det lyder næsten for godt til at være sandt, og tankerne kan let ledes hen på, at det implicerer noget med oppustethed og bivirkninger. Dog bliver det pointeret i rapporten, at respondenterne ikke oplevede nogle bivirkninger eller væsentlige ubekvemheder ved brugen af glucomannan konjak, hvilket er grundet det faktum, at ekstraktet fra glucomannan konjak er helt naturlig. Glucomannan stammer nemlig fra en plante i sydøstasien, der kaldes for en konjakrod. Den asiatiske plante hedder officielt Amorphophallus Konjac, og glucomannan-ekstraktet herfra bruges endda i blandt andet shirataki-nudler. Dermed er der altså ikke tilsat nogle kunstige tilsætningsstoffer i bestræbelsen på at nedsætte appetitten, hvilket, ud over rapporten fra EFSA, også er blevet bevist i amerikanske undersøgelser, som er gennembrydende for vægttabsindustrien.


Herhjemme på det danske marked er det blandt andet godt nyt for WeightWorld.dk, som er markedsleder inden for vægttabstilskud. De har informeret redaktionen om, at salget af appetitnedsættende midler som glucomannan konjak i høj grad er steget i løbet af den sidste tid, hvor naturlige supplementer til appetitten har hjulpet tusindvis af danskere med at komme slankt igennem vintermånederne.