Kysser eller Houdini? Hvilken type er du til julefrokosten?

Det er den britiske bar- og brasseriekæde, Browns, der har lavet en undersøgelse blandt nogle af de mange virksomheder, som de arrangerer og afholder julefrokoster for hvert år. Og de har registreret, at der altid er ti forskellige typer til stede til hver julefrokost.

Hvis du falder under den kategori, der hedder ’kysseren’, så er du også den mest irriterende type, bliver det konkluderet i undersøgelsen. Hele 69 procent af de adspurgte svarer, at det er typen, de allerhelst vil undgå sådan en aften.

Bliv klar til julefrokosten på fem minutter. Se hvordan på Femina.dk

- Ansigterne skiftes måske ud lige så hurtigt som musikken, men en ting er konstant – de ti karaktertyper, som er altid til stede. Disse karaktertræk synes at have været almindelige ved alle de virksomhedsfester, vi har sat i værk, siden vi blev etablerede i 1970’erne, siger Paul Huyler fra Bar & Brasserie Browns.

Tjek, om du kan genkende dig selv og dine kollegaer blandt de 10 forskellige julefrokosttyper:

Kysseren

Hun eller han er sidst i 30’erne eller først i 40’erne og som oftest lykkeligt gift og har børn. Denne type føler sig overbevist om, at han eller hun stadig kan score de unge lækre kolleger og vil derfor jagte dem hele aftenen. Du bør tage sig i agt for de savlende kys, som du pludselig og uforvarende kan blive begavet med, hvis det er dig, der bliver udset som aftenens offer. 

Kold før 12-typen

Dette er typen, der i dagene op til julefrokosten lover at være den sidste, der forlader festen og praler med sine festlige evner. Men på selve dagen vil personen være at finde hængende på en stol eller ind over bordet allerede inden, I er nået til desserten.

Flirteren

Denne type har måske allerede op til festen haft en lidt mistænkelig adfærd, som kunne tyde på en vis interesse for dig. Og når den første alkohol er kommet indenbords, får du din mistanke bekræftet, for du er udset som offer for hans eller hendes nådesløse og grænseoverskridende flirt resten af aftenen. 

Sådan undgår du selv at være utro til julefrokosten, se mere på Femina.dk

Brokkehovedet

Typen her er diskretionen selv til hverdag, men så snart personen får noget at drikke i festligt lag, så løftes sløret i højlydte vendinger om frustrationen over opgaver, chefen og lønnen. Måske får han eller hun endda i kådhed afsløret forretningshemmeligheder, som ikke skulle have været ude blandt kollegerne.

Houdini

Ligesom ’Kold før 12-typen’ så har denne person ikke skortet på pralerierne med, hvor stor en festabe han eller hun er. Typisk er denne type i starten af 30’erne og enten ny forælder eller håbløst forelsket, og derfor laver personen til festen et trylletrick og har pludselig sneget sig hjem, før festen rigtigt er startet.

Den sorte hest

Denne person viser et helt nyt ansigt frem under julefrokosten. Fra til daglig at være en stille mus, der ikke kunne drømme om at opføre sig upassende, så går han eller hun pludselig amok under festlighederne og er ikke bleg for at tage drinken ud af hånden på andre for at smage eller at danse vildt og tæt med det modsatte køn. 

Fedterøven

Her er personen, der forsøger at benytte julefrokosten til at indsmigre sig hos chefen. Hele aftenen klistrer han eller hun til chefen og køber drinks til ham og griner højlydt af dennes dårlige jokes og lyder påtaget begejstret over chefens udviklingsplaner.

Tudemarie

Denne type vil lade alle sine personlige frustrationer og kærlighedssorger vælte ud over alle i hans eller hendes nærhed. Personen vil gå rundt hele aftenen med triste hundeøjne og måske endda ende med at græde ud over kollegernes skuldre.

Danseren

Danseren er mindst et årti bagud, når det kommer til musiksmag og dansetrin, men ikke desto mindre forstår personen at fylde hele dansegulvet fra start til slut. Han eller hun opfatter det som sin personlige scene denne aften, mens måbende kolleger kan sidde rundt om som tilskuere til retrodanseshowet.

Organisatoren

Denne type styrer slagets gang til festen og har planlagt alt minutiøst. Der er intet, der er lagt op til tilfældighederne, og personen accepterer ikke kritik. Hvis det er meningen, at der skal foregå noget på scenen, så bliver I alle gennet derop, uanset om I lige har bestilt nye drinks eller sidder midt i en sjov samtale. Og hvis I pludselig skal skifte lokaler, så foregår det også på slaget, hvor det er planlagt og slinger i valsen tillades ikke.

Skrevet af Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media.

DEL GERNE OG LAD DINE VENNER SIGE HVILKEN TYPE DE ER.

Dagens Gossip