Læger advarer: Frygtet epidemi har kurs mod Danmark

De danske myndigheder melder om, at der for andet år i streg er optræk til en infektionsepidemi.

Det gælder om at tage sine forholdsregler med håndsprit og knap så meget nærkontakt dette efterår, hvis man vil undgå at blive lagt ned af sygdom. 

Statens Serum Institut oplyser, at der er tegn på, at en epidemi med Mycoplasma pneumoniae (MP) bedre kendt som ‘kold lungebetændelse’ vil ramme landet, fremgår det af myndighedens hjemmeside.

Det er andet efterår i træk, at MP truer med at gøre livet surt for danskerne med snot, slim, hoste, feber og kropssmerter.

Læs også

Hendes far døde pludselig - timer senere opdagede hun pletterne på sine ben

Meldingen fra Statens Serum Institut kommer på baggrund af en kraftig stigning af positive prøver for MP i den seneste tid. De mange tilfælde af kold lungebetændelse ses primært i hovedstaden og i Nordjylland.

Infektionen kan give både øvre og nedre luftvejssymptomer, og vil typisk vise sig med influenzalignendesymptomer, der går over i en langvarig tør hoste, der er svær at slippe af med. I nogle tilfælde forårsager MP luftvejsinfektioner som bronkitis.  

Det er især børn i 6-12 års alderen, der rammes af MP, men forældre går som regel heller ikke fri, oplyser Statens Serum Institut.

Læs også

Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

Selvom MP ikke er livstruende for friske og raske personer, vil landets hospitaler opleve mange indlæggelser på grund af epidemien.

Normalt er der 4-6 år mellem to landsdækkende epidemier, men i nogle tilfælde ses der epidemi over to sæsoner.

Du kan læse mere om Mycoplasma pneumoniae hos Statens Serum Institut.

 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip