Mænd, der gifter sig med kloge kvinder, lever længere

Tænker du på, at din næste kæreste skal være klog? Hvis ikke, så kan det være en god idé at tage det med i overvejelserne.

For nu viser ny forskning, at noget kan tyde på, at en mand der vælger en klog kvinde som kæreste, vil leve længere og minimere risikoen for demens. Det skriver iheartintelligence.com.

- Det, en mand skal gøre, hvis han gerne vil leve længere, er at gifte sig med en intelligent kvinde. Der er ikke nogen bedre buffer (til demens) end intelligens, siger Lawrence Whalley, professor i mental sundhed på College of Medicin and Life Sciences ifølge iheartintelligence.com.

Forskningsundersøgelsen, der er udført af University of Aberdeen, undersøgte sundhed hos enæggede tvillinger.

Læs også

Kvinder ansat i staten tjener mere end mænd

Her fandt de, at det at have en intelligent hustru er en vigtig faktor i beskyttelsen mod degenerative sygdomme.

De kunne fastslå, at mænd, der vælger at gifte sig med kloge kvinder, har et længere og lykkeligere liv, ligesom de er mindre tilbøjelige til at lide af sygdomme som Alzheimers og demens.

Tidligere forskning har også vist, at intellektuelt udfordrende spil som krydsord kan bidrage til at afværge demens og Alzheimers, fordi det stimulerer hjernen.

Derfor giver det også god mening, at en hustru, som engagerer og udfordrer hendes mands mentale evner, kan gavne ham på samme måde.

Chokerende nok viste undersøgelsen også at nogle mænd, der var gift med disse kloge kvinder, endda viste fysiske tegn på demens i forbindelse med en hjernescanning. Men det firnurlige var, at de ikke viste tegn på nogen symptomer af sygdommen. Faktisk blev de bestemt til at være "meget intelligent " og fuldt funktionelle.

Dagens Gossip