Maya var hårdt ramt af eksem, men så ændrede hendes mor noget enkelt i kosten

En rimelig vild historie og forvandling.

Da Maya var et år gammel, brød en voldsom og rød eksem ud over hele hendes krop.

Moderen tog hende med til lægen og fik udstedt en recept på steroid-creme, som almindeligvis bruges. Men lige lidt hjalp det.

Det fortæller moderen Ulla Kaczmarek på sin blog. 

Dernæst fjernede moderen komælk fra hendes diæt, og eksemen gik væk i nogen tid, men kom tilbage igen. Snart fik den lille pige også kroniske forkølelser. Moderen mente, at det måtte skyldes den ordinerede creme.

Da Maya var fire år, kom eksemen tilbage - og den var hævntørstig. Derfor besluttede hendes mor at prøve med en anden tilgang. Hun fjernede al mælk, gluten og raffineret sukker fra sin datters diæt. Langsomt blev huden bedre. Men igen var det på lånt tid.

Tre år senere blev eksemen værre end nogensinde før.

- Vi fik hende undersøgt yderligere og fandt endelig ud af, at ud over hendes hudsygdom havde hun også candida og parasitter, skriver Ulla Kaczmarek.

I desperation gennemgik moderen diæten en gang til og skar nu også al kød, æg og sukker ud. Eksemen så dog kun ud til at blive værre.

Maya tabte sig faretruende hurtigt, og moderen besluttede sig for, at hun måtte tilbage på medicin. Men først prøvede hun en sidste gang med en raw food diæt, hun tilfældigt faldt over på nettet.

Diæten går blandt andet ud på, at man kun spiser frugt og grønt, og at fødevarerne ikke må varmes op til mere end 42 grader. Det lød egentlig skørt i moderens ører, men hun så ikke så mange andre muligheder.

Læs også: Forskere: En god gåtur holder fedtet fra sidebenene - og gør det bedre end en tur i motionscenteret

Derfor testede hun først en 10 dages banankur på sig selv og sin datter. Pigen fik det mærkbart bedre. Siden kom hele familien på en kost bestående af frugt, grønt og sunde fedtstoffer fra avocado, nødder og kerner.

- Vi har fulgt raw food-diæten i seks måneder nu, og hun har stadig nogle få tørre pletter. De forsvinder lidt mere hver dag, og hun er en glad og køn pige, siger Ulla Kaczmerek.

- Indtil videre holder vi fast i en raw food-diæt. Alle i vores familie har fantastisk energi og har det godt, tilføjer hun.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip

Dagens TV