Ny forskning: Derfor bør du spise mere æg og bacon om morgenen

Skrevet af Kasper Rasmussen

04/01/2018
Arkivfoto: Shutterstock.
Arkivfoto: Shutterstock.
Forskningen slår fast: Du kan roligt spise æg og bacon til morgenmad.

Dagens topnyheder

Nu er der godt nyt til dem, der godt kan lide at få en 'English breakfast' med æg og bacon til morgen. 

Selvom det næsten lyder fodt godt til at være sandt, så viser ny forskning, at du kan tabe dig af æg og bacon. 

Det skriver den australske forskningsside CSIRO

Ifølge et nyt forskningsprojekt kan et øget indtag af proteinrig mad nemlig hjælpe dig til et vægttab. 

Forskerne mener til gengæld, at du ved at du spiser minimum 25 gram proteiner til hvert hovedmåltid, kan forøge dit stofskiftet og bedre kontrollere din sult, så du overordnet spiser mindre. 

- Hvis du synes, det er svært at kontrollere, hvad du spiser, kan en omfordeling af protein, så man spiser mere til morgenmad, være svaret på hvordan du mindsker taljen uden at blive meget sulten og få en stor trang til usunde sager, fortæller medforfatter til studiet, professor Manny Noakes.

Forskningen ligger op til et nyt kostprogram, der altså fokusere på, at vi skal spise mere flere proteiner til morgenmad. 

kvinder omkring 14 gram protein mindre end anbefalet, mens mænd spiser 10 gram for lidt. Kvinder mellem 19 og 70 år bør spise 79 gram protein om dagen, mens jævnaldrende mænd bør spise 107 gram. 

8 tegn på at han er den helt rette for dig