Ny forskning: Salat er tre gange værre end bacon

Skrevet af Kirstine Petersen

17/12/2015

Dagens topnyheder

Denne artikel er muligvis en smule farvet af redaktionens holdninger, men resultaterne er reelle nok:

Gudsbenåede forskere er kommet frem til, at bacon er mindre skadeligt end salat.

(Selv tak, vi tænkte bare, at vi ville bringe budskabet videre).

Forskerne, der arbejder ved ‘Carnegie Mellon University’ har undersøgt, hvor store mængder drivhusgasser, der opstår ved produktionen af henholdsvis 1000 kalorier af hver type mad.

- At spise salat er over tre gange værre, når det gælder udslippet af drivhusgasser, end at spise bacon, siger professor Paul Fischbeck, der er en af forskerne bag studiet i en pressemeddelelse.

Dermed er der flere meninger end én, når det kommer til udsagnet om, at vi bør spise mindre kød for at redde planeten.

Læs også: Han hælder vand på bacon - det her trick er genialt

Læs også: Forskere kan ikke bevise, at bacon og smør er farligt for hjertet

Forklaringen på resultatet er, at en person ville skulle spise mindst to hele iceberg-salathoveder, for at få det samme antal kalorieindtag, som to skiver røget bacon svarer til.

Dertil kommer, at madspild ift. salat er større, fordi det har det med at blive dårligt hurtigere end bacon, inden det rammer tallerkenen – og derfor i højere grad bliver smidt ud, i stedet for at blive brugt som føde.

Hvis man ikke er til bacon, så er kål, der kun producerer en femtedel drivhusgasser sammenlignet med bacon, eller broccoli også nogenlunde fornuftig spise, ud fra forskernes resultater.

Oksekød og lam er derimod værre end bacon, men den overordnede konklusion er, at vegetarisk og traditionelt set “sund kost” er mere skadeligt for miljøet end kød er – skaden kan dog mindskes ved at købe så lokalt som muligt, lyder det fra forskerne.

Læs også: Her er 8 videnskabelige grunde til at ELSKE bacon

Læs også: Han lægger bacon og kartofler på en pande - resultatet får mundvandet til at løbe