Pas på aftensmaden: Salmonella fundet i hakket oksekød

Skrevet af Sol Stoffregen

29/04/2015

Dagens topnyheder

Frank's Kød Engros i København tilbagekalder hakket oksekød med 12 procent fedt, efter man har konstateret salmonella i produktet.

Det meddeler Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det farlige kød hedder "hakket oksekød med max 12 procent fedt" og er produceret 23-04-2015 og kan holde sig til den 24-04-2015. Selvom holdbarheden er udløbet, kan købere af kødet have frosset det for at bruge det senere.

Produktet er solgt følgende steder:
- Choice Convenience, Hans Knudsens Plads 1, 2100 Kbh. Ø
- Genz Kød, Slagtehusgade 46, 1715 Kbh. V
- Café Hanne, Skottegården 6, 2770 Kastrup
- Junkers Lækre Mad, Malmbjergvej 1, 2850 Nærum
- Lynge Kro, Højrisvej 22, 3540 Lynge
- Orion, Københavnsvej 33, 3400 Hillerød
- Pibemølle, Højbjergvej 32, 3200 Helsinge
- Skindbuksen, Lille Kongensgade 4, 1074 Kbh. K

Fødevarestyrelsen oplyser, at hvis kødet ikke varmebehandles/gennemsteges, kan der opstå salmonella-infektion, som er kendetegnet ved følgende symptomer: diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Det anbefales, at produktet leveres tilbage til købsstedet eller smides ud. 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler: