Sådan får du mindre luft i maven: Det prøver dine prutter at fortælle dig

En person prutter i gennemsnit 14 gange om dagen, men det kan være et tegn fra din krop, hvis du prutter mere end det.

Fra en diskret fis til de buldrende brag, der får kaffekopperne til at klirre nede hos underboen...

En person prutter i gennemsnit 14 gange om dagen, og heldigvis for dig og dine omgivelser, så prutter du mest, når du ligger i sengen og sover.

Men går du rundt og prutter løs det meste af dagen, så kan det være et tegn fra din krop, der prøver at fortælle dig noget om dit helbred og spisevaner.

Det amerikanske sundhedsmedie Healthy Life Land har lavet en luftig liste over, hvad dine prutter muligvis forsøger at fortælle dig.

1. Slugt luft
Du kan komme til at sluge for meget luft, hvis du spiser for hurtigt, tygger tyggegummi, ryger, drikke sodavand eller bruger et sugerør. Alle disse ting vil føre til flere prutter.

2. Forstoppelse
Du kan blive ramt af forstoppelse, hvis en blokade forhindrer tarmgassen i at komme ud, hvilket kan føre til oppustethed, ubehag og endda voldsomme smerter.

Læs også: 15 pragtfulde pointer om prutter, som vil gøre dig paf

3. Bestemte fødevarer
Avocadoer, kirsebær, blommer, bønner, linser, hvede og løg er blandt de fødevarer, der giver mere tarmgas.
 

4. Kunstige sødestoffer
De sukkerfrie varianter af sodavand og tyggegummi indeholder kunstige sødestoffer, der kan give meget luft i maven og i værste fald diarré.

5. Allergier
Nogle mennesker mangler de enzymer, der er vigtige i kroppens kamp for at nedbryde mælkeprodukter og fødevarer med gluten.

Hvis du prutter meget, så kan det være fordi din mave forsøger at sige, at du spiser noget, den har svært ved at nedbryde.

Ifølge Healthy Life Land bør du tale med din læge for at lindre symptomerne, hvis du oplever dårlig mave, hver gang du spiser disse fødevarer.

Slut, prut, finale...  

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip

Dagens TV