Ked af dine mandepatter: Sådan slipper du af med dem

Rødvinspatter, mandepatter, tævepatter eller lægeligt bedre kendt som gynækomasti. Ja kært barn har mange navne, og en ting er helt sikkert, ingen mænd ønsker sig bryster, som var de kvinder.

Chokerende nok er det dog en helt almindelig tilstand, der faktisk rammer halvdelen af alle mænd. Det skriver Daily Star.

Det sker på grund af en hormonel ubalance, hvor mænd producerer østrogen (det kvindelige hormon) end testosteron (det mandlige hormon).

En undersøgelse offentliggjort i International Journal of Andrology antyder, at at fyre udvikler mandebryster, fordi det overskydende fedt muligvis udskiller flere af de kvindelige hormoner

Men der findes gode råd for, hvordan man kan slippe af med tævepatterne.

Sådan kommer du af med dine mandepatter

1. Skær ned på alkoholen

Alkohol bidrager med store mængder af kalorier, der omdannes til fedt, og som sætter sig i brysterne og giver dem mere fylde. Derudover kan alkohol, ifølge forskning, undertrykke testosteronet.

Læs også

Hjerteforeningen advarer om, at for meget lakrids kan være farligt

 2. Gå ikke på diæt

Lider man af mandepatter, er det en klar fejl at skære ned på kalorierne i et forsøg på at smide fedtet. Spiser man pludselig markant mindre mad, kan det nemlig reducere testosteron-niveauet i kroppen. Samtidig kan det også i højere grad sætte sig på kroppen igen, når man går tilbage til sin normale kost.

3. Træn din overkrop 

Ja, man kan ikke komme uden om det. Der skal træning til af overkroppen for at hjælpe fedtet væk fra brystkassen, det kan nemlig hjælpe til med at skabe balance i, hvilke hormoner kroppen producerer. Bænkpres er eksempelvis en god øvelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip