Sexologernes gode råd: Så ofte bør I have sex

Dagens.dk skrev for nylig om, hvor ofte par gennemsnitligt beriger deres forhold med et knald. 

Ifølge en undersøgelse fra Kinsey Institute har unge mennesker mellem 18 og 29 år i gennemsnit sex 112 gange i løbet af et år. Det svarer til mere end to gange om ugen. Folk mellem 30 og 39 år har til sammenligning sex 86 gange i løbet af et år, hvilket svarer til cirka syv gange om måneden, viser den britiske undersøgelse.

Den aldersgruppe, som oplever færrest knald i løbet af et år, er folk i 40'erne. De har gennemsnitligt sex 69 gange om året - lidt mere end én gang om ugen. Samtidig svarer 13 procent af alle ægtefolk, at de kun har sex få gange om året.

Men hvad siger sexologerne egentlig om, hvor ofte personer i sunde parforhold bør have sex? 

En stor canadisk undersøgelse med mere end 30.000 deltagere viste for nylig, at folk i lykkelige parforhold ikke nødvendigvis nyder flere frække stunder. Meget sex betyder ikke meget lykke. 

Studiet viste, at par, som har sex flere gange om ugen, ikke er mere glade end dem, der 'kun' har sex en enkelt gang om ugen, skriver Side2.

Læs mere: Ny undersøgelse afslører: Her er den farligste sexstilling

Det må så betyde, at det 'rigtige' antal er en gang om ugen. Men så simpelt er det selvfølgelig ikke.

Den britiske sexolog Tammy Nelson siger, at der ikke findes noget antal, som kan kaldes 'normalt'. Hun får ofte spørgsmål om, hvor ofte 'almindelige par' har sex.

- 'Normalt' er en indstilling på vaskemaskinen. Ikke andet. Det vigtigste er, at du lærer at have empati med din partner, og at du accepterer, at jeres behov ikke er de samme, siger Tammy Nelson til Huffington Post.

Sexologen Esther Perel har samme pointe. Hun siger til Independent, at hyppigheden er mindre vigtig end det følelsesmæssige bånd, der opstår mellem to mennesker under sex.

- Folk oplever, at lidenskaben kommer i bølger. Hvis der er en gnist mellem jer, men kun hver anden uge, så er det helt okay. Fornyelsen, båndet, legen. Det er, hvad de fleste mennesker har brug for, siger hun.

Det vigtigste er ikke, at I har sex lige så ofte som andre par. Det vigtigste er, at I selv er tilfredse med hyppigheden, lyder rådet fra sexologerne.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip