Stor test af vitaminpiller til børn: Sundt tilskud eller spild af penge?

Supermarkedets og Matas' hylder bugner af forskellige vitaminpiller til børn, men hvilken skal du vælge? De lover alle sammen det bedste for dit barn. Nu har Forbrugerrådets magasin Tænk undersøgt sagen.

12 multivitamintilskud er blevet testet for bl.a. sukkerindhold, næringsstoffer, mærkning, emballage og indhold af antioxidanten BHT, som mistænkes for at være hormonforstyrrende.

Læs ogsåForskere afslører: Dette er den mest mættende morgenmad, du kan give dit barn

Forbrugerrådets generelle holdning til vitamintilskud til børn, er, at det er unødvendigt, da de fleste børn får dækket deres behov for vitaminer og mineraler via mad. Men vurderes det, at et barn har brug for vitaminpiller anbefaler Forbrugerrådet fire ud af de 12 testede produkter.

De anbefalede multivitamintilskud er Apovit (3-10 år), Matas Multivitamin Børn (fra 3 år), Bamse bomstærk (3-10år) og Kids Zoo Multivitaminer og mineraler, som har fået de bedste testresultater.

Alle fire produkter får karakteren meget god i mærkning og emballage og indhold af BHT. Mht næringsstoffer er der givet karakteren middel. Kun Kids Zoo Multivitaminer og mineraler indeholder sukker, mens de tre andre tilskud indeholder kunstige sødemidler.

Læs også: Afsløring: Det her spiser tynde mennesker til morgenmad

De otte resterende produkter får blandede bedømmelser. Tre går i den farlige fælde med BHT, som mistænkes for at være hormonforstyrrende. Ligesom flere af tilskudene dumper i forhold til næringstoffer, bl.a. fordi de har et indhold af næringsstoffer, der er højere end 100 procent af den mængde, der anbefales som dagligt indtag for børn op til 10 år, hvilket ikke er sundt.

Hele testen kan ses på Forbrugerrådets hjemmeside eller i magasinet Tænk

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip

Dagens TV