Tre glas champagne om ugen kan bekæmpe Alzheimers og demens

Skyd sygdomme ned med champagnepropper, lyder det fra forskerne.

Tre glas champagne om ugen kan være med til at bekæmpe de frygtede sygdomme Alzheimers og demens.

Det boblende budskab kommer fra forskere ved Reading University, hvor man med hjælp fra eksperimenter på rotter har fundet ud af, at champagne kan være med til at øge hukommelsen og afværge hjernesygdommen.

Forsøgene skal ifølge engelske Metro nu overføres på pensionister, der kan se frem til en lind strøm af den inspirerende og akoholrige drik.

- Vores resultater er dramatiske, siger professor Jeremy Spencer fra det engelske universitet.

Læs også: Her er 5 gode grunde til at drikke et glas bobler i dag

Han fortsætter:

- Denne forskning er spændende, da den for allerførste gang illustrerer, at et moderat forbrug af champagne har potentiale til at påvirke kognitive funktion som hukommelsen.

En talsperson fra Alzheimer’s Society kalder forskernes resultater for 'spændende', men understreger samtidig, at der kræves væsentlig mere forskning på området.

Tiden må vise, om forskerne kan overføre deres opdagelser fra rotte- til menneskekroppe, og skeptikere kan derfor nøjes med at hæve glasset over deres resultalter:

"Tilykke, men vi vil se flere resultater." 

Den irske digter og forfatter Oscar Wilde sagde engang for mange år siden, at kun de fantasiløse kan ikke finde en anledning til at drikke champage, så hvorfor ikke alligevel lade propperne springe allerede nu? Det er jo trods alt torsdag...  

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

Dagens Gossip

Dagens TV