WHO: Forarbejdet kød er ligeså kræftfremkaldende som cigaretter

Skrevet af Jesper Larsen

23/10/2015

Mest læste i dag

Det er sjældent, man kan nævne pølser, cigaretter og arsenik i samme sætning, men det skal vi til at gøre fremover, hvis det står til verdenssundhedsorganisationen WHO. 

Ifølge et endnu ikke offentliggjort notat, vil WHO sætte forarbejdet kød på listen over ting, der er kræftfremkaldende, skriver Daily Mail.

Og det betyder, at burgere, pølser og bacon fremover skal betragtes som værende ligeså kræftfremkaldende som arsenik, asbest og cigaretter. 

En kilde oplyser til avisen, at meddelsen om den ny klassificering af kød allerede kan komme mandag. 

De nye oplysninger kan blive et stort tilbageslag for kød- og fast-food industrien på globalt plan. 

Der har tidligere været forskning, som har vist, at der var en sammenhæng mellem forarbejdet kød og tarmkræft, men nu bliver det altså kædet sammen med alle former for kræft. 

Eksempler på forarbejdet kød er kødpølser, bacon, skinke, bacon og andet kødpålæg.