Anmeldelse af OnePlus 11: En topklasse telefon til en 'lav' pris

Skrevet af Henrik R

01/03/2023
Foto: Dagens.dk
Foto: Dagens.dk
Hvis du leder efter en ny smartphone, hvor kravet er, at den skal kunne det meste og helst ikke koste en formue, så er du landet det rette sted. OnePlus 11 er med stor sandsynlighed din nye telefon.

Dagens topnyheder

Den 7. februar var dagen hvor OnePlus lancerede deres to nyeste flagskibs-produkter. Den nye telefon OnePlus 11 5G samt deres nyeste ‘ear buds’ Buds Pro 2.

Her på redaktionen har vi testet de to nye produkter, og herunder kan du læse mere om, hvad de to nye produkter byder på. Vi kan dog godt afsløre, at du kommer til at glæde dig, især når du ser prisen!

Vi har valgt at lave anmeldelsen, så den ikke er SÅ teknisk. Ønsker du det ‘nørdede’ data, kan du finde telefonens specifikationer i bunden af anmeldelsen. 

Foto: Dagens.dk

OnePlus 11 er en unik telefon, der tilbyder masser af ydeevne til en lav pris. Det er til trods for, at der er nogle enkelte funktioner, du ikke får med i forhold til tidligere modeller. Du skal dog ikke frygte, at du ikke kommer til at føle dig hjemme med den nye 11’er, for det er stadig en OnePlus, og den kan lige præcis det, der forventes.

De fleste af de funktioner, du elskede ved forgængerne, findes stadig i denne model. Er du blandt dem, der aldrig har ejet en OnePlus før, så vil den nye 11’er helt sikkert være et sjovt og glimrende alternativ til de helt dyre topmodeller, der ellers er på markedet. 

Prisen er RIGTIG sjov

Det bedste ved Oneplus 11 er prisen. Den begynder nemlig ved 6.499 kr. for modellen med 8GB RAM og 128GB lagerplads. For blot 500 kroner mere - nemlig 6.999 kr. - kan du få topmodellen, som giver dig 16 GB RAM og 256 GB lagerplads. Det kan godt betale sig at betale ekstra, da der altså følger en ret stor opgradering med til den forholdsvis lave ekstrapris. 

Selvom det stadig ikke er småpenge, er prisen stadigvæk meget billigere end både iPhone 14 og Samsung Galaxy S23. og faktisk har OnePlus sænket prisen sammenlignet med deres seneste model, OnePlus 10 Pro, som fra ny kostede. 7.299 kr. og 7.999 kr. for samme RAM/lagerplads. Til prisen får du også en telefon, der har en rigtig stor skærm. Samme størrelse som den næsten dobbelt så dyre iPhone 14 Pro Max.

Kort fortalt, så får du altså ikke en telefon, der kan yde samme performance til den samme ‘lave’ pris.

Kameraerne i Oneplus 11 er denne gang også lavet i samarbejde med svenske Hasselblad, hvilket giver telefonen en mere kunstnerisk tilgang til fotografering. Telefonen har også en stor skærm og et stort batteri, som får telefonen til at holde længe. Løber den alligevel tør, tager det kun ganske kort tid at lade telefonen op. Ifølge OnePlus kan den gå fra 0 til 100% på 25 minutter. Om det holder, kan du læse mere om længere nede. En klar ulempe ved telefonen er dog, at den ikke understøtter trådløs opladning.

En anden ulempe ved OnePlus 11 er, at den ikke er decideret vandtæt. Den har ikke den officielle IP-klassificering for vandtæthed, som vi blandt andet finder på iPhone 14. Det betyder, at du sagtens kan holde din OnePlus sikker, når det regner, men hvis du taber den i en fyldt håndvask eller et karbad, så vil den formentlig ikke have det specielt godt bagefter.

Er du typen der har det med at tabe telefonen i vand, så bør du nok springe uden om.

Tilbage til rødderne

Det lader til, at OnePlus er på vej til at bevæge sig tilbage til deres rødder. De slog sig tidligere på, at de kunne levere en top-performance telefon til en meget lavere pris end Apple og Samsung, men i løbet af de sidste mange år, er det kun blevet dyrere og dyrere at eje en OnePlus-telefon.

Med den nye OnePlus 11 er det dog en helt anden sag. Her har man faktisk valgt at sænke prisen i forhold til den seneste model, OnePlus 10 Pro. 800 kroner lavere er prisen på den model med færre ram og mindre plads, mens der er 1.000 kroner at spare i forhold til telefonen med flere ram og mere plads.

Stærk batteritid og SUPERhurtig opladning

En af de værste ting ved smartphones er, når de løber tør for strøm. Med den nye OnePlus 11, bør du have mere end nok skærmtid.

Telefonen har et Li-Po 5000 mAh-batteri med 100W hurtigopladningsteknologi. Kort fortalt betyder det, at telefonen holder rigtig godt strøm, og skulle du løbe tør, så tager det ikke mange minutter i stikkontakten, før du kan komme videre.

10 minutters opladning og du har cirka 50% strøm på, og på 25 minutter skulle den være fyldt helt op. Under vores test lod vi batteriet køre helt tomt, hvorefter vi satte den til opladning. Stopuret sagde 25 minutter og 57 sekunder, da den havde ramt de 100 %.

Til trods for at det er rigtig hurtigt, er det alligevel langsommere end forgængeren OnePlus 10T. Her bliver telefonen ladet med en 150 watts lader, og det tager blot 19 minutter at gå fra 0 til 100.

Det er kun Redmi Note 12 Explorer, som kan lade batteriet op på 9 minutter, samt iQOO 10 Pro, der lader telefonen op på 10 minutter, som kan gøre det hurtigere end OnePlus i øjeblikket.

'Flabet' Design

Mange smartphones ligner mere og mere hinanden i dag, men de fleste har alligevel et eller andet over sig, der skiller dem ud. For OnePlus gælder det på 11’eren særligt kameraet, som har en ring omkring kameraerne. For nogle vil det måske være en deal-breaker, men her synes vi faktisk, at det er en ganske klædelig og flabet forandring.

Telefonen er stor, men den ligger rigtig godt i hånden grundet den ru tekstur. Derudover vil det være en stor glæde for mange, at ‘alert slideren’ nu er vendt tilbage igen. Den var væk på OnePlus 10T, men det skabte ramaskrig, og det er formentlig derfor, at den nu er tilbage igen.

Foto: OnePlus

Kameraet spiller!

OnePlus har ofte brystet sig over at have et godt kamera, og det er bestemt også tilfældet denne gang. Atter har OnePlus valgt at samarbejde med svenske Hasselblad, hvilket man ikke kan undgå at overse, når man tager et kig på bagsiden af telefonen.

Samarbejdet er ganske vellykket, og OnePlus 11 tager som standard nogle rigtig gode billeder. Ønsker man lidt mere finesse, er der et hav af indstillinger og filtre, som kan hjælpe med at tage det noget nær perfekte billede.

Der er dog stadig nogle mangler, og hvis du går VIRKELIG meget op i detaljegraden på billederne, så vil du nok mærke en pæn forskel i forhold til iPhone 14 Pro Max, Samsung Galaxy S23 Ultra og måske endda Google Pixel 6.

Det er de færreste der vil mærke den store forskel, og derfor er Hasselblad-kameraet på OnePlus 11 noget af et fund til pengene.

Skærmen er fantastisk

Telefonen er udstyret med en fantastisk skærm, som er en af de bedste på markedet. Skærmen er en LTPO2 Fluid AMOLED på 6,7 tommer, som helt præcist betyder, at den har en god stor størrelse og en rigtig høj opløsning på 1440 x 3216 pixels. Dermed viser den farverne præcist og klart, og skærmen er rigtig skarp.

Pixel Density, som er på 526 PPI (Pixel Per Inch), betyder, at skærmen har en høj tæthed af pixels, som gør tekst og billeder skarpe og klare. Dette er især nyttigt, når man ser videoer eller læser tekst på skærmen.

Derfor bør du købe en OnePlus 11

  • Du ønsker en topklasse telefon, men ønsker ikke at betale det samme som den nyeste iPhone eller Samsung Galaxy.

  • Du får en telefon, der er blandt de absolut hurtigste. Dette er særligt en fordel, hvis du benytter den til streaming og til spil.

  • Du kan lade din telefon op på ingen tid. 10 minutter og du har 50% på batteriet eller 25 minutter og den er fuldt opladet.

Derfor skal du IKKE købe OnePlus 11

  • Hvis du er foto-connoisseur, kan du risikere at blive skuffet over kameraet. Det fejler bestemt ikke noget, men det halter lidt efter de helt store spillere.

  • Hvis du ikke ønsker en telefon, der har en rigtig stor skærm. Den 6.7 tommer store skærm har præcis samme mål som iPhone 14 Pro Max, så det er bestemt ikke en lille en af slagsen. Er du til små telefoner, er dette ikke den rette for dig.

Konklusionen

Over all er OnePlus 11 en all-around formidabel telefon. Den er langt fremme i feltet hvad angår specifikationerne, og når vi hele tiden vender tilbage til den ‘lave’ pris, så er det svært at finde bedre.

11’eren er en opgradering i forhold til 10 Pro, og OnePlus har allerede meldt ud, at der ikke vil komme en ‘pro’-udgave af 11’eren, da 11’eren i sig selv skulle være en pro. Her på redaktionen er vi enige, men det skyldes i den grad også prisen.

Vil du have den absolut bedste telefon på markedet i dag, så er det ikke OnePlus 11 du skal vælge, men så skal du til gengæld også give over 10.000 kroner for en ny telefon. Kan du leve med en telefon, der er niveauet lige under, så bliver du lykkelig. Det er uanset om du bøffer de 6.499 kroner for 8GB-modellen eller 6.999 for 16GB-modellen.

Vi er positivt overraskede over den nye flagsskibsmodel fra OnePlus, og du vil uden tvivl blive det samme.

Herunder kommer en kort anmeldelse af OnePlus Buds Pro 2, inden du længere nede kan se de fulde specifikationer på OnePlus 11. 

Der følger lidt ekstraudstyr med, så du kan få 'Buds Pro 2' til at passe perfekt til dit øre. Foto: Dagens.dk

OnePlus Buds Pro 2 - God lyd og god støjreduktion

Selvom prisen på OnePlus Buds Pro 2 er rimelig, så er disse in-ear øretelefoner faktisk temmelig imponerende, når det kommer til lydkvaliteten. Designet er også ret flot og genkendeligt, og den matte sorte model eller den smarte grønne model er yderst pæne at kigge på.

Uanset om du bruger dem med en Android eller en iOS-enhed, så fungerer betjeningen rigtig godt, men du vil klart få mest ud af dem med en OnePlus-telefon, da det giver ekstra mange funktioner. Har du parret dine Buds Pro 2 med en OnePlus 11, vil du nemlig drage fordel af Dolby Head Tracking, som hjælper med at holde lyden det samme sted, selvom du bevæger hovedet. Det fungerede særligt godt, da vi prøvede det under en løbetur.

Prisen ligger på 1.399 kroner. Det er i den dyre ende, men dog stadig billigere end flere af de store konkurrenter, og lyden fejler bestemt ikke noget.

Foruden den gode lyd er der naturligvis også (ANC). Den såkaldte noise cancellation som er et must disse dage, og hvor forgængeren kunne lukke op til 40dB støj ude, så kan Buds Pro 2 lukke op til 48 dB ude.

Batteritiden var ikke prangende på den første udgang af Buds Pro, men Buds Pro 2 er en anden sag. For det første får du omkring 39 timer ren batteritid, hvis du tæller etuiet samt propperne med.

Dernæst kan de hurtig-oplades, så du får intet mindre end 10 timers lytning for blot 10 minutter i stikkontakten. Modsat OnePlus 11 kan etuiet oplades trådløst.

Alt i alt virker det til, at OnePlus har ramt den lige i røven med de nye Buds Pro 2. Lyden er intet mindre end formidabel, og deres ANC fungerer upåklageligt. ANC’en blev testet i forbindelse med putning af et spædbarn, og selvom de ikke kunne lukke alt skrål ude, så gjorde den oplevelsen meget mere behagelig.

Ligeledes blev høretelefonerne udsat for en test under en flyvning med Ryanair til Manchester, og ANC'en fungerede fantastisk. Den konstant rungende 'white noise' der normalt er på et fly, blev stort set elimineret, og det gjorde faktisk flyveturen ganske behagelig til trods for, at dette ikke altid er sagen med lavprisselskabet.

Skal du have nye 'Buds' kommer der en stor tommel op herfra. Øretelefonerne har en hel række funktioner, som styres ved hjælp af små tryk på 'stilken'. Der er ligeledes en kort intro til, hvordan det fungerer, og når du har gennemgået den, er de lette at betjene.

De ‘nørdede’ specifikationer

  • Displaytype: LTPO2 Fluid AMOLED

  • Størrelse: 6,7 tommer

  • Opløsning: 1440 x 3216 pixels

  • Farver: 1B (1 milliard)

  • Pixeltæthed: 526 PPI (Pixel Per Inch)

  • Touch-skærm: Ja

  • Skærm-beskyttelse: Corning Gorilla Glass Victus

  • Funktioner: Always-on display

Hardware:

  • Processor (CPU): Octa-core (1x3.2 GHz Cortex-X3 + 2x2.8 GHz Cortex-A715 + 2x2.8 GHz Cortex-A710 + 3x2.0 GHz Cortex-A510)

  • Grafikkort (GPU): Adreno 740

  • RAM-hukommelse: 12 GB eller 16 GB

  • Intern lagerplads: 256 GB eller 512 GB

  • Hukommelseskort-slot: Nej

  • Sensorer: Under-display optisk fingeraftrykssensor, accelerometer, gyroskop, nærhedssensor, kompas, farvespektrum, barometer

Software:

  • Styresystem: Android 13

  • Brugerflade: OxygenOS 13

Kamera:

  • Bagside-kamera: 50 MP (vidvinkel) + 32 MP (telefoto) + 48 MP (ultravidvinkel)

  • Billedopløsning: 4320p

  • Videoopløsning: 8K@24fps, 4K@30/60/120fps, 1080p@30/60/240fps

  • Blitz: Dual-LED dual-tone blitz

  • Frontkamera: 16 MP (vidvinkel)

Netværk:

  • SIM-kort: Nano-SIM

  • Dual SIM: Ja

  • Wi-Fi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, tri-band, Wi-Fi Direct

  • USB: Type-C 3.1, USB On-The-Go

  • GPS: GPS (L1+L5), GLONASS (G1), BDS (B1), GALILEO (E1+E5a)

  • NFC: Ja

  • Trådløs opladning: Nej

  • Hovedtelefonstik: Nej

Batteri:

  • Kapacitet: Li-Po 5000 mAh + 100W wired

  • Placering: Ikke-aftageligt

Medier:

  • Videoafspilning: Ja

  • Video-out: Ja

  • FM-radio: Nej

  • Ringetoner: Ja

  • Højttaler: Ja

  • Handsfree: Ja

Data:

  • 4G LTE: LTE

  • 5G NR-bånd: SA/NSA

  • Hastighed: HSPA 42,2/5,76 Mbps, LTE-A (4CA) Cat18 1200/200 Mbps, 5G