Sådan sparer du masser af penge på varmeregningen

Skrevet af PA

13/06/2017
Fyrer du for gråspurvene? Hvis din varmeregning er en ubehagelig overraskelse hver gang, så kan det være en god idé at kigge nærmere på isoleringen af dit hus.

Mest læste i dag

Det er aldrig sjovt at betale en varmeregning. Men for nogle danskere er det ekstra ubehageligt, fordi de betaler meget mere for deres varme, end de burde.

I gennemsnit bruger danskerne 18.500 kroner om året på varme, hvis de har et oliefyr. Hvis de har fjernvarme, bruger de i gennemsnit 13.800. Hvis du betaler meget mere end gennemsnittet, kan det tyde på, at der måske er et problem med din isolering.

Nyt tag kan hjælpe

Men der er heldigvis hjælp at hente, hvis du er en af de danskere, der betaler for mere varme, end de reelt behøver.

Det kan være en idé at overveje, om det ville være tid til at udskifte dine vinduer og ruder, hvis de er blevet slidte og udtjente.

Men mange husejere glemmer faktisk, at efterisolering af loftet og hulmuren spiller en væsentlig faktor, når det kommer til din boligs varmeforbrug.

Simon Skjøde fra Søften Tagrenovering har i mere end 20 år arbejdet med efterisolering samt anlægning af nye tage, og han fortæller, at folk ofte bliver positivt overraskede, når de finder ud af, hvor meget de reelt kan spare på deres varmeregning ved at få kigget deres boligs isoleringsevne efter i sømmene.

”Mange tænker ofte kun på at få udskiftet vinduer, når det gælder om at få en bedre isolering af deres hus, men der kan for eksempel være en god besparelse gemt i et bedre isoleret loft og hulmur,” siger han.

Ældre bygninger er i farezonen

Det er især, hvis du bor eller har kontor i en bygning af ældre dato, at der er risiko for, at bygningen ikke er optimalt isoleret.

Der er sket meget inden for området i løbet af især de sidste 10 og 20 år, og man kan i dag få meget mere udbytte af varmen end tidligere.

Det kan for nogle synes som en stor mundfuld at skulle investere i efterisolering af loft og mure eller et helt nyt tag.

Men Simon Skjøde fortæller, at der ofte er tale om en rigtig god investering.

”Ved at efterisolere kan man nemt forbedre husets energiforbrug, og den mindskede udgift til opvarmning vil kunne mærkes med det sammen. Der er altså ofte tale om en investering, der hurtigt tjener sig hjem igen,” siger Simon Skjøde.