WEB TV: Fremtidens bil - udstødningen fra denne bil kan blive til en kop kaffe

Toyota har givet sig selv en stor udfordring; I 2050 skal alle biler udlede nul CO2.

De første brintbiler kører allerede rundt på de danske veje og indvarsler for hver kilometer en ny tid for forureningsfrie hverdagsbiler. Brint og luft driver bilernes motorer, og eneste restprodukt er dråber af vand. 

Oftest går biler, transport og forureningsfri ikke hånd i hånd, men en af verdens største bilproducenter har givet sig selv en stor udfordring. Al produktion og alle biler skal udlede nul CO2 i 2050. Det betyder, at flere skal køre i brint- og hybridbiler, at fabrikkerne, hvor bilerne produceres, skal drives af sol- og vindenergi, og at alle bilens dele skal genbruges.

Foto: MakeSense.dk

80 brintbiler i Danmark
Toyota har udfordret sig selv på seks områder, der dækker en bils liv fra vugge til grav. 

- Det bliver helt sikkert ikke nemt at nå vores mål. Men vi har et ansvar som virksomhed, ligesom vi har et ansvar hver især. Vi kan tage initiativer udvikle bæredygtige biler og omstille vores produktion så den drives af sol og vind og vi kan blive langt bedre til at genanvende bilens dele. Derhjemme kan vi hver især også medvirke aktivt. Vi kan tænke mere på genbrug, affaldssortering, vælge kødfrie dage eller overveje hvilken type energi, der skal opvarme vores huse og badevand. Og transport er jo et væsentlig område at se på i forhold til klima. Vi vil gøre vores del for, at det bliver lettere at vælge stadig mere miljøskånsomme biler – som f.eks. brintbilen Mirai, der kun udleder vand, fortæller Anders Tystrup fra Toyota Danmark.

Foto: MakeSense.dk

Endnu produceres der kun 3000 Mirai brintbiler per år til hele verden, men det antal vil stige i fremtiden. I Danmark findes der allerede godt 80 brintbiler.

Se i videoen over artiklen, hvordan forurening fra biler kan udryddes over de næste årtier, når blandt andet udstødningen bliver til det rene vand.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip