2-årig ‘heksedreng’ udstødt af landsbyen - blev reddet af danske Anja

| Skrevet af Ninna Andreasen den 16. februar 2016 - 8:00
Foto: Facebook

Nu går billederne af redningsmissionen verden rundt. Se dem her.

Den danske nødhjælpsarbejder Anja Ringgren Lovén går lige nu verden rundt efter en redningsaktion i Nigeria.

I slutningen af december delte hun på Facebook en række billeder af en lille toårig dreng, som var udsultet og udstødt.

- Jeg har set meget her i Nigeria igennem de sidste 3 år. Jeg har forskånet jer for mange oplevelser når vi har været på redningsmissioner. Tusindvis af børn bliver beskyldt for at være hekse og vi har både set tortur af børn, døde børn og forskræmte børn. Billederne her viser hvorfor jeg kæmper. Hvorfor jeg har solgt alt hvad jeg ejer. Hvorfor jeg bevæger mig ud på usikker grund. Hvorfor den nye dokumentar er så vigtig for DINNødhjælps arbejde så vi kan råbe verdens ledere op så vi kan få sat fokus på overtroen i Nigeria!, skriver hun på sin selvoprettede organisation, Din Nødhjælps, Facebook-side.

 

Anja Ringgren Lovén valgte at døbe drengen Hope. Alene, fordi hun og de frivillige blot kunne håbe på, at han ville overleve.

Læs også: Restaurant i Århus udsat for indbrud: Politiet havde ikke tid, så ejeren tog sagen i egen hånd http://www.dagens.dk/krimi/restaurant-i-%C3%A5rhus-udsat-indbrud-politiet-havde-ikke-tid-s%C3%A5-ejeren-tog-sagen-i-egen-h%C3%A5nd

En god måneds tid efter klarede han sig allerede meget bedre. 

- Vi er lige kommet tilbage fra sygehuset og Hopes tilstand er nu meget stabil. Han får blodtransfusion hver dag så han kan få tilført røde blodceller. Han har mange orme i hans afføring. Ormene giver ham en del smerter. Han spiser selv og han er ude og gå lidt hver dag, skriver Anja Ringgren Lovén til billederne af den lille dreng, der synligt klarer sig bedre.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Deltag i debatten

 

Politik

28. juni 2016

Politikere på EU-topmøde udtrykker medfølelse med Tyrkiet, som tirsdag er ramt af angreb i lufthavn.

Sundhed

28. juni 2016

Det er meget muligt, at jeres parforhold er velfungerende, og at I tidernes morgen knaldede som kaniner. Men sexlysten kan sagtens forsvinde i et ellers godt parforhold.

Advarsler

28. juni 2016

Coop tilbagekalder rosiner, som er solgt i flere supermarkeder rundt omkring i landet. Kunder skal levere rosinerne tilbage eller smide dem ud.

Frækt

28. juni 2016

Det er meget muligt, at jeres parforhold er velfungerende, og at I tidernes morgen knaldede som kaniner. Men sexlysten kan sagtens forsvinde i et ellers godt parforhold.