2-årig ‘heksedreng’ udstødt af landsbyen - blev reddet af danske Anja

| Skrevet af Ninna Andreasen den 16. februar 2016 - 8:00
Foto: Facebook

Nu går billederne af redningsmissionen verden rundt. Se dem her.

Den danske nødhjælpsarbejder Anja Ringgren Lovén går lige nu verden rundt efter en redningsaktion i Nigeria.

I slutningen af december delte hun på Facebook en række billeder af en lille toårig dreng, som var udsultet og udstødt.

- Jeg har set meget her i Nigeria igennem de sidste 3 år. Jeg har forskånet jer for mange oplevelser når vi har været på redningsmissioner. Tusindvis af børn bliver beskyldt for at være hekse og vi har både set tortur af børn, døde børn og forskræmte børn. Billederne her viser hvorfor jeg kæmper. Hvorfor jeg har solgt alt hvad jeg ejer. Hvorfor jeg bevæger mig ud på usikker grund. Hvorfor den nye dokumentar er så vigtig for DINNødhjælps arbejde så vi kan råbe verdens ledere op så vi kan få sat fokus på overtroen i Nigeria!, skriver hun på sin selvoprettede organisation, Din Nødhjælps, Facebook-side.

 

Anja Ringgren Lovén valgte at døbe drengen Hope. Alene, fordi hun og de frivillige blot kunne håbe på, at han ville overleve.

Læs også: Restaurant i Århus udsat for indbrud: Politiet havde ikke tid, så ejeren tog sagen i egen hånd http://www.dagens.dk/krimi/restaurant-i-%C3%A5rhus-udsat-indbrud-politiet-havde-ikke-tid-s%C3%A5-ejeren-tog-sagen-i-egen-h%C3%A5nd

En god måneds tid efter klarede han sig allerede meget bedre. 

- Vi er lige kommet tilbage fra sygehuset og Hopes tilstand er nu meget stabil. Han får blodtransfusion hver dag så han kan få tilført røde blodceller. Han har mange orme i hans afføring. Ormene giver ham en del smerter. Han spiser selv og han er ude og gå lidt hver dag, skriver Anja Ringgren Lovén til billederne af den lille dreng, der synligt klarer sig bedre.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Deltag i debatten

 

Politik

26. maj 2016

Løkke peger på tre udfordringer i dansk økonomi, som skal løses med 2025-plan for at frigive penge.

Sundhed

27. maj 2016

Mere end 70.000 danskere lider af kroniske tarmbetændelser. Og 1300 danskere rammes hvert år. Lidelsen påvirker både arbejde og privatliv, når man 30-40 gange i løbet af dagen skal på toilettet.