27.000 kræver at Madeleine McCanns forældre tager løgnedetektor-test

Skrevet af Ninna Andreasen

30/03/2017
Over 27.000 har skrevet under på en underskriftsindsamling, som kræver, at forældrene til den forsvundne pige skal tage en test med en løgnedetektor.

Mest læste i dag

En stor gruppe mennesker kræver nu i en underskriftsindsamling, at ægteparret Gerry og Kate McCan skal igennem en løgnedetektor-test i forbindelse med deres datters forsvinden i 2007.

- Siden Madeleines forsvinden for næsten 10 år siden mistænker et overvældende flertal af befolkningen i Storbritannien Gerry og Kate McCann for at have været direkte involveret i hendes forsvinden, lyder det i begrundelsen for indsamlingen, skriver Metro.co.uk.

- Vi, offentligheden, beder nu Gerry og Kate McCann om frivilligt at tage en løgnedetektort-test, som vil blive udført og betalt af os for at tilfredsstille og slutte de spekulationer, at de ikke er involveret i deres datters forsvinden ud over, at de efterlod hende og hendes søskende alene den skæbnesvangre aften, lyder det videre.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den 3. maj er det 10 år siden, at Madelein McCann forsvandt under en familieferie i Portugal. Hendes forældre gik ud på en tapasbar, og hun var der ikke, da forældrene vendte tilbage til hotelværelset.

Forældrene har flere gange afvist spekulationerne om, at de skulle have noget med datterens forsvinden at gøre. De har svoret aldrig at opgive håbet om at finde Madeleine McCann i live.

Underskriftsindsamling vækker vrede
Under efterforskningen af sagen gjorde portugisisk politi tidligt forældrene til mistænkte. De fandt dog ingen beviser på, at de skulle have været involveret i forsvindingen på kriminel vis.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Siden har der været massevis af spekulationer om, hvem der eventuelt har kidnappet Madeleine McCann, ligesom flere vidner har påstået at have set hende i live andre steder i Europa.

Parrets officielle talsperson nægter at udtale sig i sagen. En kilde tæt på parret afviser påstanden som noget værre vrøvl.

- Kate og Gerry vil ikke tage en løgnedetektor-test, for de har intet at lyve om. Det er nonsens at påstå, at de har det, siger kilden.

Løgnedetektorer kan ikke anvendes i retssystemet i Storbritannien.