3-årige Joel slog sine tænder voldsomt på legepladsen: Ambulancefolk bad ham cykle hjem

Turen på legepladsen sluttede med, at drengen faldt og slog munden til blods. Ambulancefolkene mente bare, at tænderne var slået ud og sagde, at han godt kunne cykle hjem. Flere dage senere viste det sig at være langt værre.

Sagen om en treårig dreng, der faldt og slog sig under en leg, vækker lige nu stor debat i Sverige.

Joel Blom slog munden til blods, da han faldt, og en ambulance blev tilkaldt. Redderne mente, at han bare havde slået tænderne løs og sagde, at drengen godt selv kunne cykle hjem. Men et par dage senere viste det sig, at skaderne var langt mere omfattende, skriver Expressen

I virkeligheden havde den lille dreng fået slået tænderne ned i kæben.

- Han havde utrolige smerter i de dage, siger drengens mor Mikaela Blom.

Hun har valgt at klage over episoden, der fandt sted i juni sidste år.

Faldt ned fra legestativ
Familien Blom med far, mor, Joel og hans søster var cyklet en tur sammen. Børnene legede på en legeplads. Her var der en form for jernstige, hvor Joel faldt ned fra og ramte et af trinnene med munden.

Moren ringede 112, og en ambulance kom frem til stedet. Redderne sikrede sig under hele forløbet, at drengen var ved bevidsthed. De lyste ham ind i munden med en lommelygte. De opdagede at tænderne formentlig var blevet slået ud, selvom de ikke kunne finde dem på jorden i nærheden.

Redderne vurderede, at familien godt kunne cykle hjem igen. Moren var i tvivl om, om det var en god idé, men endte med at gå med til det.

Læs også

31-årig mand idømt 8 års fængsel for grov vold mod 4 uger gammel datter

Efter de kom hjem, kørte de selv på skadestuen med den treårige søn for at få en ny vurdering af skaderne. Endnu engang var diagnosen, at drengen havde slået tænder ud og måtte tage smertestillende. Familien fik en brochure med hjem om hjernerystelse.

Så snart virkningen af de smertestillende piller begyndte at aftage, fik drengen voldsomme smerter. Dagen efter tog forældrene drengen med til en vagt-tandlæge.

Måtte opereres
Tandlægen havde en mistanke om, at Joels tænder var blevet slået ned i kæben. Den mistanke blev bekræftet af et røntgenbillede.

Skaderne på kæben var så omfattende, at drengen måtte opereres af en specialist.

Fordi forløbet har været så omfattende, har forældrene ikke haft overskud til at klage over forløbet før nu. Mikaela Blom, der selv er sygeplejerske, mener, at både paramedicinerne og skadestuen ikke har magtet deres opgave.

Læs også

Mobning bliver for meget for 9-årig dreng: Da lillesøsteren træder ind værelset, går tragedien op for alle

- Vi har modtaget en forkert diagnose af skaden og blev forsinket før vi kunne få den rigtige, siger hun.

Dagens Gossip