48-årig mand anholdt for angreb i London: 'Jeg vil dræbe alle muslimer'

Én person er død og 10 er kvæstede, efter at en varevogn kørte direkte ind i en menneskemængde ved en britisk moske i nat. Sagen efterforskes som terror.

En person er død og flere personer er sårede, efter en mand kørte en varevogn ind i en menneskemængde nær en moske i London lige efter midnat lokal tid.

Hændelsen fandt sted uden for Muslim Welfare House små 100 meter fra den kendte Finsbury Park Mosque i den nordlige del af London.

Det skriver BBC.

Foto: Polfoto/AP

Mange af ofrene havde formentlig lige forladt midnatsbønnen i Muslim Welfare House, efter at fasten i forbindelse med ramadan var blevet ophævet. 

I samarbejde med en gruppe civile hjalp øjenvidnet Abdul Rahman med at holde den formodede gerningsmand nede, ind til politiet nåede frem til stedet. 

Han fortæller til BBC, hvordan den 48-årige gerningsmand sagde, at han ville dræbe alle muslimer, efter at han havde kørt ind i menneskemængden:

- Da fyren kom ud af bilen, ville han flygte, stikke af, og han sagde: Jeg vil dræbe muslimer. Jeg vil dræbe muslimer,’ siger Abdul Rahman til BBC.

Foto: Polfoto/AP

Ifølge den britiske premierminister Theresa May bliver hændelsen efterforsket som et potentielt terrorangreb. Samtidig har Londons borgmester Sadiq Khan omtalt angrebet som terror på Twitter:

Nattens angreb på uskyldige borgere er det tredje i Storbritannien i løbet af en lille måned.

I maj mistede 22 personer livet efter en selvmordsbomber sprængte sig selv i luften ved en koncert med Ariana Grande i Manchester. 

Og den 3. juni blev otte mennesker dræbt og 48 sårede, da fodgængere blev kørt ned på London Bridge, hvorefter gerningsmændene angreb folk med knive på Borough Market.

Samtidig stiger dødstallet dag for dag efter den frygtelige brand i højhuset Grenfell Tower, som skete 14. juni. Indtil videre vurderer de britsike myndigheder, at 58 beboere er omkommet, men tallet ventes at stige.

6-årig skolepige kvalt til døde: Lærer tapede hendes mund sammen, da hun ‘snakkede for meget’

Dagens Gossip