83-årig mand faldt om i bank - overvågningskamera fangede det næste der skete

Ingen hjalp den 83-årige, før det var for sent. Foto: Politifoto

Tre tyskere har fået store bøder, fordi de ikke hjalp en ældre mand, da han pludselig kollapsede i den tyske by Essen.

Tre borgere i den vesttyske by Essen skal betale store bøder, fordi de ignorerede en pensionist, som var kollapset ved siden af nogle hæveautomater i Deutsche Bank.

Manden, som var 83 år gammel, havde slået hovedet mod fliserne og døde en uge senere.

Det skriver BBC.

En fjerde person ignorerede også den tilskadekomne mand, men kom ikke for retten af helbredsmæssige årsager. Det var først den femte person på stedet, der ringede efter hjælp.

Foto: Politifoto

Derfor gik der 20 minutter, før den ældre mand fik førstehjælp. De fire personer blev efterfølgende identificeret ved hjælp af billeder fra bankens videoovervågning.

De fire personer er en kvinde på 39, en mand på 55 og en mand på 61 år, de skal betale bøder på henholdsvis 3.600 euro (omkring 26.000 danske kroner), 2.400 euro (omkring 17.000 danske kroner) og 2.800 euro (omkring 20.000 danske kroner).

Læs også

Dansk forskning: Din lort afslører, hvorfor du har svært ved at tabe dig

I Tyskland er det strafbart at undlade at hjælpe i en nødsituation. Det kan straffes med en bøde eller op til et års fængsel. Hvis du ikke kan førstehjælp, har du pligt til at tilkalde hjælp.

Foto: Politifoto

Sagen har vakt stor debat i Tyskland, hvor nogle mener, at den symboliserer, hvordan samfundet er ved at blive mere brutalt. Hvordan mange er ligeglade med deres medborgeres velbefindende.

To af de tiltalte forklarede i retten, at de troede, manden var hjemløs. Flere hjemløse søgte i perioden ly i området med hæveautomater. En anklager var dog skeptisk omkring denne udtalelse, fordi manden var velklædt, lå midt i rummet og hverken havde tasker eller en sovepose på sig.

Læger har vurderet, at skaderne i mandens hoved var så svære, at han ville være død, selvom hjælpen var kommet tidligere.

Indbrudstyv faldt i swimmingpool under flugt fra hus i Holte

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip