Alle forældre som rejser til udlandet med børn uden samme efternavn bør vide dette

Arkivfoto: Polfoto/Jens Dresling

Det kan give problemer, hvis du rejser i udlandet med et barn, som du ikke deler efternavn med. Sådan lyder advarslen fra en britisk advokat.

Det kan give uventede udfordringer, hvis man rejser med et barn, som man ikke deler efternavn med. Man risikerer at blive stoppet eller afvist ved check-in, ved grænsekontrollen eller i værste fald mistænkt for bortførelse.

Sådan lyder advarslen fra den britiske advokat David Connor.

Det skriver Mirror.

Læs også

Jette opdagede brev i forruden efter IKEA-tur: Blev rasende, da hun ringende nummeret op

Hvis du vil være helt sikker på, at du ikke støder på problemer, når du er ude at rejse, skal du ifølge David Connor sikre dig, at du har de rigtige papirer med, når du rejser med det pågældende barn.

Hvis du er separeret fra barnets anden forælder, kan det ifølge David Connor kræve en godkendelse fra denne. Det kan også være nødvendigt med papirer, som beviser, at du har ret til at tage barnet med udenlands. Sidst men ikke mindst, kan det ifølge David Connor være en god idé at tage barnets fødselsattest med, så du kan bevise relationen til din søn eller datter.

Han fortæller, at det ofte er fraskilte forældre, som risikerer at møde udfordringer, hvis de har taget deres gamle efternavn tilbage igen.

Læs også

Familiens hund blev alvorligt syg: Skjult kamera afslørede hvad naboen kastede over hegnet

Britiske Hannah Marshall er en af de forældre, der har oplevet problemer, da hun rejste med sin datter Lilly, som hun ikke delte efternavn med. De to blev standset i Standsted lufthavn på vej hjem fra en ferie i Danmark. Hannah Marshall var ikke gift med Lillys far og bar ikke hans efternavn, som de havde valgt at give deres datter. Faderen Scott stod i en anden kø, da familien skulle have tjekket deres pas.

- De kiggede på både mit og min datters pas og spurgte mig, hvordan jeg kendte den lille pige. Da jeg sagde, at det var min datter, spurgte de, hvorfor vi ikke havde det samme efternavn, siger Hannah Marshall til Mirror.

Scott kom hen til kontrollen og forklarede, at det var hans og Hannah Marshalls fælles datter:

- De fortalte os, at min partner skulle have taget hende med gennem paskontrollen, fordi jeg skulle bevise, at hun var min datter. De tjekkede min partners pas for at sikre sig, at hun havde det samme efternavn og lod os komme igennem, siger Hannah Marshall til Mirror. 

 

 

 

Dagens Gossip