Brandmænd advarer: Derfor må du aldrig efterlade en flaske vand i bilen

Nu advarer brandmænd om faren ved at lade en flaske vand ligge i bilen. Det kan nemlig få alvorlige konsekvenser.

Bilister af enhver type kender det. 

Du skal bare lige til et hurtigt møde, eller også er du vant til at købe en sodavand, som du stiller i kopholderen i arbejdsvognen, imens du slider på byggepladsen. 

Men faktisk så kan det være rigtig farligt at efterlade en halvtom plasticflaske i en bil i disse sommermåneder, skriver kfor.com

Brandmænd fra den amerikanske stat Oklahoma har på Facebook advaret om faren ved at efterlade de klare plasticflasker i bilen, når solens stråler er skarpe. 

Læs også

Amanda advarer mod populær behandling: ‘Jeg følte, at min hud blev ædt op’

For hvis solstrålerne rammer plastikflasken fra den rigtige vinkel, så kan plasticflasken fungerer som et forstørrelsesglas, der koncentrerer solens stråler, der kan antænde ild i bilen. 

- Sollyset går igennem flasken, der sammen med den klare væske danner en fokuseret stråle, der rigtigt nok kan blive så varm at den kan starte en brand og antænde i bilen, lyder det fra brandmænd David Richardson fra Midwest Fire Department i Oklahoma. 

Ifølge brandvæsenet blev den klare plastikflaske over 120 grader varm, da brandmændene skulle teste brandfaren ved de klare plastikflasker. 

Foto: Idaho Power/Facebook

Det var netop det, der skete for Dioni Amuchastegui, der arbejder som el-tekniker i den amerikanske stat Idaho. I en video på Facebook forklarer han, hvordan han oplevede, at den klare plastikflaske antændte sædet i hans bil. 

Læs også

Forskere afslører nyt vidundermiddel til øget skægvækst

- Jeg kigger over, og der var det, at jeg så, hvordan at lyset blev koncentreret gennem vandflasken og at der begyndte at gå ild i sædet, siger han i en video på Facebook, der er blevet set næsten 200.000 gange. 

Se selv hele videoen her: 

Overraskende bivirkning ved energidrik skræmmer forskere

Dagens Gossip