Derfor skal du passe på med at lade dit barn se for meget 'Frost'

Disney-prinsesser som Elsa fra filmen 'Frost' kan skade unge pigers kropsopfattelse, antyder ny forskning.

Det er angiveligt ikke harmløst for børn at se for meget Disney-film, fordi der er risiko for, at børnene udvikler en forkert kropsopfattelse. Det skriver Daily Mail.

Særligt de små piger er udsatte for negativ påvirkning, viser ny undersøgelse.

Det skyldes tilsyneladende, at de populære Disney-figurer fremmer uheldige stereotyper om kvinder, som pigerne i en tidlig alder så bliver eksponeret for.

Eksempelvis peges der på, at Elsa fra Frost har en urealistisk tynd talje, ligesom mange andre Disney-prinsesser gennem årene. Herunder hendes søster Anna, Jasmine fra Aladdin, Ariel fra Den Lille Havfrue samt Askepot og Snehvide.

Selvom mange forældre ser filmene og merchandise som harmløse, peger forskere altså på, at sådanne ting styrke stereotyperne.

Undersøgelsen viste blandt andet, at de piger, der var mest optaget af Disney-prinsesser, og ønskede at klæde sig og være ligesom dem, var mere tilbøjelige til at have dårlig kropsopfattelse.

Læs også: Far så, hvad søn gjorde ved en kunde: Fyrede ham på stedet

Ifølge undersøgelsens forfatter, Sarah Coyne, fra Brigham Young University i Utah, USA, vil piger, der er meget optagede af Disney-prinsesser, gerne være tynde.

- Disney-prinsesser repræsenterer nogle af de første eksempler på billedet af det tynde ideal. Som kvinder får vi disse påvirkninger gennem hele livet, og det begynder med Disney-prinsessen i alderen tre til fire år, siger Sarah Coyne ifølge Daily Mail.

I studiet fulgte man knapt 200 børn i fire års-alderen over en længere periode for at undersøge hvordan Disney-universet påvirker deres opførsel.

Undersøgelsen fandt, at 96 procent af pigerne havde set Disney-film med prinsesser, mens tallet fore drenge var 87 procent.

Mere end seks ud af ti piger legede med karakterer fra filmene i form af legetøjsfigurer mindst én gang om ugen, mens det tal kun var på fire procent for drengene.

- Vi ved, at piger, der knytter sig stærkt til stereotyper om kvinder, føler, at de ikke kan gøre visse ting. De er ikke så sikre på, at de kan klare sig godt i matematik og naturvidenskab. De kan ikke lide at blive beskidte, så de er mindre tilbøjelige til at prøve forskellige ting, siger Sarah Coyne.

Hun understreger dog, at man ikke skal forbyde sit barn at se og lege med fra prinsessefigurer.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip

Dagens TV