Farlig leg: Vodka-tamponer er et hit blandt unge

Amerikanske hospitaler oplever flere teenagere, der bliver indlagt med alkoholforgiftning efter at have brugt en tampon, der først er dyppet i vodka.

Alkohollen går dermed direkte i blodet uden at blive bearbejdet i maven først, og man bliver derfor hurtigt meget fuld.

- Det er helt sikkert ikke kun piger. Drenge bruger det også, og de indsætter tamponen i bagdelen, siger Chris Thomas, der er skolebetjent i Arizona.

Læs også: 14-årig pige død af tampon

Han kan også fortælle om ekstreme tilfælde, hvor børnene bruger en ølbong - en tragt med en slange, så man kan bælle en øl på få sekunder - i bagdelen. Det har samme effekt som at bruge en vodka-tampon.

Udover den hurtige rus er disse alternative metoder til at indtage alkohol blevet populære, fordi mor og far ikke kan lugte alkohol i ens ånde.

Lægerne advarer mod at indtage alkohol på denne måde. Ikke alene kan det irritere huden i skeden og endetarmen, men det er også svært at styre, hvor meget alkohol man indtager. Og er skaden sket, hjælper det ikke at kaste op, da alkohollen ikke er i maven.

Læs også: 5 råd til alkoholindtag på slankekuren

- Hvis en person går kold eller mister bevidstheden, ved sundhedspersonalet ikke nødvendigvis, at de skal kigge i de områder, og det kan forsinke behandlingen, siger lægen Dan Quan fra Maricopa Medical Center.

En tampon kan rumme ca. et shot vodka. Det virker dog meget kraftigere, end hvis man blot havde drukket det.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med