Flere arbejdspladser tilbyder ansatte orlov, når et kæledyr dør

Foto: Shutterstock

En hund, en kat eller et andet kæledyr er ikke “bare et dyr”, mener flere virksomheder.

Når én, man har kær, går bort, får de fleste fri til at gå til begravelse og måske endda orlov, hvis den bortgåede er en tæt pårørende. Men hvorfor skal vi absolut kun have lov til at sørge i længere tid, hvis der er tale om et menneske?

Dét spørgsmål stiller flere amerikanske virksomheder sig selv, og de har derfor lavet en orlovspolitik for deres ansatte, der har kæledyr. Det skriver det amerikanske mediet King5.

- Som leder af en forretning, er de mennesker, der arbejder for dig, en del af holdet. Når folk er i sorg eller smerte, vil du derfor gerne hjælpe dem, slår HR-ekspert John Decoteau fast over for mediet.

Læs også

Lavede sin døde kat om til en helikopter - Nu har han en ny vild plan

Han ser muligheden for at få orlov, når et kæledyr dør som et rekrutteringsredskab; folk har lyst til at arbejde på en arbejdsplads, der tager højde for de væsener, medarbejderne elsker og holder af, når de har fri.  

Dør en medarbejders hund eller kat eksempelvil, får virksomheden klart noget ud af at give den ansatte lov til at sørge, mener han, og flere virksomheder tager derfor brug af en politik, der tager højde for bortgåede dyr såvel som mennesker i medarbejdernes liv. Iskæden Ben & Jerrys er blandt de større virksomheder, der lader deres ansatte tage fri, hvis sorgen rammer dem.  

50 millioner husholdninger har en hund eller kat i USA, og tidligere studier har ifølge mediet vist, at en tredjedel af alle hunde- og katteejere sørger i mere end seks måneder, når de mister deres dyr.

Burde flere danske virksomheder tage højde for, at kæledyrsejere har brug for at sørge på lige fod med andre, der mister et familiemedlem eksempelvis?

Læs også

Kvinde dør på tragisk vis: Men se så, hvem der møder op til hendes begravelse

 

Dagens Gossip