Frisør gav asylansøgere rabat - nu er hun politianmeldt

Foto: Shutterstock

En kvindelig frisør havde sat sig for at gøre livet lettere for asylansøgere, der trængte til en klipning. Det kostede hende en politianmeldelse.

Det var udelukkende gode intentioner, der lå bag det skilt, som Basima Abdualrazak tidligere i år satte bag ruden i sin frisørsalon. Det skriver TV 2 Norge.

Salonen, der ligger i den norske kommune Moss, åbnede tidligere på året, men det var først, da Basima valgte at tilbyde rabat til asylansøgere, at butikken for alvor fik omtale.

Tanken bag det opsigtsvækkende tilbud var at hjælpe de asylansøgere i nærområdet, som trængte til en klipning, men som ikke havde særlig mange penge.

Derfor placerede Basima Abdualrazak et skilt i sin butiksrude, hvorpå der stod, at hun gav særpris til indvandrere. Siden har beslutningen dog udløst en storm af harme og vrede.

Der skulle nemlig ikke gå lang tid, før flere folk i byen var af den overbevisning, at skiltet var diskriminerende mod etniske nordmænd, og at Basima skulle trække tilbuddet tilbage.

Det var dog ikke kun lokale, der blev vrede over salonens tilbud.

For i mængden af flere vrede sms'er modtog Basima Abdualrazak sågar én fra en mand i slutningen af 20'erne, der boede mere en 175 kilometer væk.

Manden havde set et billed af Basimas butiksskilt på Facbook-siden SIAN (Stop islamiseringen af Norge), og overfor TV 2 Norge har han senere forklaret, at frisørens rabat sender et dårligt signal til alle etniske nordmænd.

- Det er altid os nordmænd, der bliver fremstillet som racister. Jeg synes ikke, der er rimeligt, at de (asylansøgere, red.) skal have halv pris, bare fordi de er indvandrere. Det sender et forkert signal til nordmænd, mener han.

For Basima Abdualrazak var det både chokerende og uvirkeligt at modtage sådan en sms. Især fordi den vrede unge mand tilmed skrev, at han ville sprede et dårligt rygte om butikken til andre nordmænd.

- Det kan du da ikke mene, sms'ede Basima tilbage, men fik kun et hadefuldt svar.

- Forstår du ikke, hvad jeg skriver? Jeg vil sprede et dårligt rygte om dig og din butik, og jeg vil anbefale alle etniske nordmænd at boykotte din butik! Det her er jo omvendt racisme. De laver egne regler i et land, der ikke tilhører dem, det vil få konsekvenser, lød det fra den vrede mand.

Basima Abdualrazak har siden forhørt sig med flere af sine kunder, der har anbefalet hende at ændre formuleringen til 'asylansøger' i stedet for 'indvandrere' – hvilket også var denne målgruppe, som Basima Abdualrazak oprindeligt ville give rabat.

Utilfredsheden med den generøse frisør er dog fortsat, og siden tilbuddet blev lanceret, er hun blevet anmeldt til politiet i Frederikstad for diskrimination.

Frisøren forstår dog ikke selv, hvorfor sagen er kommet så vidt.

- Jeg hjælper ikke ikke bare arabere. Salonen er åben for alle – for norske, svenske, danske og andre udlændinge. Jeg har kunder fra Ås, Oslo, Horten og Hobøl forklarer Basima Abdualrazak.

Dagens Gossip