Kvindelig lærervikar nægtede at give hånd: Fyret på stedet

Modelfoto: Polfoto/Jens Dresling

En kvindelig lærervikar mistede sidste efterår sit job, da hun ikke ville give hånd til en mandlig kollega. Nu sagsøger hendes fagforening skolen for diskrimination.

Det fik store konsekvenser for en kvindelig lærervikar, da hun på grund af sin religion ikke ville give hånd til en mandlig lærer på en privatskole i Skåne sidste efterår.

Det skriver svenske Arbetet.

Kvinden skulle være vikar i et par dage på skolen, hvor hun havde været vikar en gang før og var tidligere elev. Hun gik rundt og hilste på de andre lærere - ved mændene bukkede hun let og holdt hånden op for sit hjerte. 

Læs også

Skole tvinger muslimske drenge til at give hånd til deres lærerinde

En af de mandlige skolelærere satte spørgsmålstegn ved kvindens måde at hilse på og gik fra stedet. Senere blev kvinden kaldt ind på rektors kontor, hvor hun blev stillet et ultimatum. 

Den unge kvinde skulle enten give hånd til alle, eller forlade skolen. Ifølge rektor var det nemlig i strid med skolens værdigrundlag, når hun ikke ville give hånd til mændene. 

Lærervikaren var muslim og ifølge hendes fortolkning af religionen, måtte hun ikke give hånd til mænd. Hun vendte ikke tilbage til skolen og fik heller ikke betaling for de kommende arbejdsopgaver, som hun allerede havde indgået med skolen.

Læs også

Elev tæsker løs på spinkel ældre lærer - hold så øje med venstre side af skærmen

Nu sagsøger lærervikarens fagforening Unionen skolen for diskrimination. Foreningen mener, at sagen handler om forskelsbehandling, fordi kvinden ikke længere kunne arbejde der under de krav, som skolen satte op for hende.

Fagforeningen mener også, at der er tale om indirekte diskrimination, fordi ingen med en tilsvarende holdning til islam vil kunne arbejde på skolen. Derfor udelukker man ifølge Unionen en hel gruppe fra at arbejde der.

Foreningen kræver en erstatning til den kvindelige lærervikar på 120.000 kroner (knap 95.000 danske kroner red).

Dagens Gossip