Ligfund i Danmark løser norsk mordgåde

Et lig fundet i Danmark har ført til opklaringen af en mystisk mordgåde, som norsk politi har efterforsket i årevis.

I 2014 forsvandt en kvinde under stor mystik ombord på det norske skib ‘Anangel Explorer’, der sejlede med jernmalm mellem Grækenland og Narvik i Norge. 

Norsk politi efterforskede sagen om kvindens forsvinden, hvor beviserne pegede på kvindens forlovede, en græsk skibsofficer. 

Politiet fandt tydelige beviser for, at manden havde forgrebet sig på kvinden, og koblet med andre beviser blev manden anklaget og i 2015 dømt for overlagt mord på kvinden, skriver nrk.no.

Der var blot et problem: De norske politimyndigheder fandt aldrig kvindens lig, hvilket var et stort problem for anklagemyndigheden under retssagen.

Læs også

Nyt i ubåds-sagen: Svensk redningstjeneste gør opsigtvækkende fund i vandet

Men siden dommen blev afsagt, er kvindens lig blevet fundet for i den nordvestlige del af Danmark, hvor kvindens afdøde krop var skyllet op på stranden i 2016, hvilket nu endeligt slår fast, at der var tale om et overlagt mord. 

- Skibet var på sin vej fra Hellas til Narvik, og der har været vældig mange nationer involveret, herunder forurettede fra Ukraine og anklaget fra Grækenland. Desuden var det uklart, hvor skibet befandt sig, da kvinden forsvandt, siger anklager ved politiet i Narvik Siv Remen til nrk.no.  

Det har taget lang tid at identificere kvinden, da beskrivelsen af kvinden ikke stemte overens med det ligfund, som de dansk politi fandt, hvilket komplicerede sagen yderligere. 

Det var fra dette skib, at kvindens lig blev dumpet ud over rællingen.

Først i november 2016 kunne dansk politi meddele de norske myndigheder, at kvindens lig var blevet fundet. De norske myndigheder mener, at kvindens lig blev dumpet under skibets sejlads ud fra Holland, hvorefter kvindens lig er blevet ført med strømmen til den danske kystlinje. 

- Det at liget nu er fundet, viser at kvinden ikke er i live, og at dommen er korrekt. Det har også været en stor belastning for de efterladte, at liget ikke var blevet fundet, men nu har de fået svar, siger Siv Remen til nrk.no.  

Læs også

Lider du af rejsningproblemer? Sådan får du erektion op til 4 timer

Den 37-årige græske skibsofficer, der blev dømt for overlagt mord i 2015 blev dømt til 13 års fængsel. Han blev først idømt otte års fængsel, hvorefter han ankede dommen. 

Men i landsretten blev mandens skyld slået fast og straffen blev skærpet til 13 års fængsel i stedet.  

Frisør nægter at barbere deprimeret teenagepiges sammenfiltrede hår til skolebilleder

Dagens Gossip