Merete nægtede kvinde med hijab adgang til frisørsalon

Da en ung kvinde iført hijab kom indenfor i Merete Hodnes frisørsalon for at spørge om prisen for en hårfarvning, kvitterede den 47-årige frisør med at smække døren i og sige, at kvinden ikke var velkommen.

Efterfølgende fik Merete Hodne, der har frisalon i den norske by Bryne, en bøde på 8000 kroner af politiet, fordi hun havde nægtet den 23-årige kvinde adgang i oktober sidste år.

Bøden nægtede frisøren at betale, og hun er nu tiltalt for overtædelse af straffelovens paragraf om diskriminering, skriver norske Tv2.

Læs også: Michelin-restaurant smider to kvindelige gæster med tørklæde ud: 'Alle terrorister er muslimer'

Merete Hodne fortryder ikke sin opførsel overfor kvinden med hijaben, som er et tørklæde, der dækker hår, hals og skuldre, på trods af kvinden følte sig dybt krænket.

- Jeg ønsker ikke ondskaben ind ad døren, der hvor jeg bestemmer. Ondskaben er ideologien islam, muhammedanismen og jihab er symbolet på denne ideologi, ligesom hagekors er for nazisme, siger Merete Hodne til norske Tv2. 

Sagen er den første af sin slags i Norge og har fået meget omtale hos vores skandinaviske naboer, som er splittede.

Norsk Anti-racistisk Center er meget tilfredse med, at sagen kommer for retten, da de holder på, at den 47-årige frisør har brudt loven og bør straffes.

Læs også: Frankrig: Nu forbydes muslimsk burkini

Merete Hodnes advokat kan ikke se, hvorfor hendes klient skal straffes og henviser til sager i Europa, fx i Frankrig hvor det er tilladt at forbyde hijab i skoler, og burkini’er er forbudte.

Hovedpersonen selv Merere Hodne har en politisk fortid i foreningen 'Stop islamiseringen af Norge’ og frygter ikke for at ende i fængsel efter retssagen. Hvis hun tager sagen, vil hun gå videre til menneskerettighedsdomstolen.

- Jeg er ikke racist. Jeg er en politisk aktivist, der kæmper mod muhammedanismen i Europa. Det er ikke muslimer, jeg er kritisk over for, men ideologien islam, siger frisøren til norske Tv2.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip