Mor får 105 millioner kroner i erstatning: 'Sygeplejerske prøvede at presse baby tilbage i min vagina'

Inden fødslen havde hospitalet givet den gravide kvinde et løfte om fokus på den naturlige fødsel. Men det blev alt andet end naturligt og rart.

Da Caroline Malatesta tilbage i 2014 var gravid med sit fjerde barn, besluttede hun og manden at føde på Brookwood Medical Center i Birmingham, Alabama.

Det var blandt andet hospitalets løfte om fokus på den naturlige fødsel, der var med til at afgøre valget af hospital.

Et valg som Caroline Malatesta siden hen har fortrudt bitterligt. Det fortæller hun til Cosmopolitan.

For det viste sig, at hospitalet slet ikke levede op til deres løfte om naturlig og rolig fødsel.

Og da tiden kom og den lille skulle til at melde sin ankomst, var Caroline Malatestas fødselslæge ikke til at få fat på.

I stedet nærmest tvang sygeplejerskerne den fødende kvinde til at ligge på ryggen, mens de forsøgte at holde barnet fra at blive født, indtil lægen ankom, ved bogstavelig talt at skubbe barnet tilbage i hende.

- Efter seks minutter med disse rædsler kom lægen endelig. Sygeplejersken slap mit barnets hoved og jeg følte øjeblikkelig lindring, fordi det store pres fra sygeplejersken havde kæmpet mod mine sammentrækninger. Det er derfor, jeg er så grueligt ødelagt, fordi hun holdt barnets hoved inde i mig, siger Caroline Malatesta til Cosmopolitan.

 

Læs også

15-årig dreng forsvinder sporløst på vej til skole: Nu har han sendt forældrene et brev

 

Selve fødslen gik nu så hurtigt at hendes søn blev født på et minut. Parrets lille søn har ikke lidt skade på grund af fødslen, men det har Caroline Malatesta.

Derfor sidder Caroline Malatesta i dag tilbage ikke kun med en utrolig traumatisk fødselserfaring, men også med diagnosticeret PTSD samt en smertefuld permanent fysisk skade.

Parret lagde efterfølgende sag an mod hospitalet, en sag der fik sin afgørelse tilbage i august i år.

Her fik parret endelige rettens ord for, at den fødende kvinde havde været ude for en helt uacceptabel fødsel og direkte resultat af hospitalets manglende fødselserfaring.

Dertil kommer også, at Caroline Malatesta får tildelt en erstatning på 16 millioner dollars, hvilket svarer til 105 millioner danske kroner.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip