Obama holdt sin sidste tale som præsident i nat: Tak for alt

Barack Obamas sidste tale som præsident blev afholdt i nat dansk tid.

Barack Obama holdt i nat dansk tid sin sidste tale som præsident. Her understregede han sine største bedrifter, gav udtryk for sine håb for fremtiden og takkede sin kone og børn for tro støtte.

Den næsten timelange tale blev afholdt i en kongressal i staten Chicago foran tusindvis af tilskuere, og det var først i den allersidste del af talen, at Barack Obama blev rørt og fik våde øjne.

Indtil da havde han talt om det gode samarbajde med vicepræsident Joe Biden, som han kaldte for 'bror', men han fik også sat en tyk streg under sine bedrifter som præsident. Han nævnte blandt andet sin sundhedsreform og forholdet til Cuba, og så talte han om værdien af demokratiet. Hvor vigtigt det er at lytte til hinanden - også dem, man er dybt uenig med.

Men det var først til allersidst, at Barack Obama, som på otte år er blevet en del mere grå på toppen, blev grebet af store følelser. Da han skulle takke sin hustru og døtre for deres store støtte, måtte han give tårerne frit løb, mens han fortalte, hvor stolt han var af dem. 

- Michelle, de sidste 25 år har du ikke bare været min kone og mor til mine børn, men også min bedste ven. Du påtog dig en rolle, du ikke havde bedt om, og gjorde den til din egen med ynde og stil og god humor. Du gjorde Det Hvide Hus til et sted, som tilhører alle. En ny generation sigter højere, fordi den har dig som rollemodel. Du har gjort mig stolt. Du har gjort landet stolt, lød det fra en grådkvalt Barack Obama.

- Yes, we can. Yes, we did. Yes, we can, lød de allersidste ord, mens salen jublede.

Barack Obamas afløser Donald Trump bliver indsat som 45. præsident i USA den 20. januar.

Se hele den rørende afskedstale herunder.

 

Hvad vil du huske Obama for? Deltag i debatten på Facebook. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip