OL-vinder får et opkald af en 3-årigs mor: Så sætter han straks sin medalje til salg

Da den polske løber Piotr Malachowski stod på banen i Rio, gjorde han alt i sin magt for at få en guldmedalje med hjem.

Det blev dog “kun” til sølv, men det, han valgte at gøre med medaljen, vækker lige nu både beundring og opsigt, skriver Today

Efter medaljehøsten blev han nemlig kontaktet af moderen til den treårige dreng Olek Syzmanski. Han lider af en aggressiv form for kræft i øget, der oftest rammer børn.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Facebook

Olek Syzmanski skal igennem en operation for at behandle sygdommen. Den koster i omegnen af 840.000 kroner. Penge, moderen ikke har.

Læs også: Svanefamilien var i livsfare på trafikeret vej - så fandt Morten på en genial idé til at hjælpe dem

Piotr Malachowski besluttede sig derfor for at sætte sin sølvmedalje på auktion for at skaffe penge til den lille drengs operation.

På Facebook postede han et billede af drengen og fortalte om hans situation samt linkede til en online-indsamling. Omkring en tredjedel af udgiften til operationen var blevet samlet ind via en polsk fond ved navn SirPomega.

Den 22. august var medaljen blevet budt op i 19.000 dollars, hvilket stadig var langt fra målet. Men i tirsdags meldte en rig, polsk bror og søster sig på banen.

De tilbød at betale differencen, så den lille dreng kunne blive opereret og bevare sit syn.

Læs også: Kvinde fra Kolding opdager mand onanere foran børn: Da han nægter at stoppe, tager hun sagen i egen hånd

- Mine kæreste, vi gjorde det. Vi har vist, at sammen kan vi udføre mirakler. Min sølvmedalje er meget mere værd end for en uge siden. Dette er vores store fælles succes, siger OL-helten.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip